Öööö, hej! pt. 3

Läs pt1 HÄR och pt2 HÄR

Inledning skiter jag i. 

Jag anser mig själv ha båda fötterna på jorden och gillar att glida fram genom vardagen med ett lugn. Jag är en mysig person (tycker jag själv då, haha), och myser mig igenom det mesta. Jag är även ganska tankspridd och lite vimsig, ibland klumpig. Men jag är ofta glad och lite fjantig bland vänner. Jag kan verkligen bjuda på mig själv, om jag känner mig bekväm med min omgivning.  Jag är väldigt omtänksam och mån om mina nära och tar ibland för mycket ansvar, vilket inte är till fördel alla gånger. Jag är en blandning av ett litet barn i kiss- o. bajsåldern och en pensionerad kulturtant. Jag är väldigt fantasi- och lekfull av mig men jag är även väldigt medveten och beläst. Jag ruvar på mycket kunskap inom kost, kropp, och näringslära. Forskar ofta om existens och medvetande samt psykologiska fenomen och annat intressant. Försöker förstå mig på människan. Är fascinerad av kroppen i medicinska sammanhang. 

Jag är väldigt analyserande av mig. Analyserar mig och mina tankar och funderingar samt andra och olika beteenden. 

Jag älskar att driva om normer, skämta i allmänhet och tar inte saker allt för seriöst (nog ibland då man är tvungen). Jag försöker se det mesta kritiskt förrän jag tror eller går med på något, vill gärna veta källor osv. 

Jag älskar att umgås med vänner jag känner och jag gillar att rimma tönt-rim. Jag gillar också att vara för mig själv, springa offroad och läsa en bok i solen. 


Jag är en mästare på att prokrastinera, speciellt sådant jag inte riktigt vill göra men måst.

Eftersom jag är finlandssvensk kommer det finnas lite finlandismer, slang och dialekt här. Jag råkar ju ha bott på så många ställen och har lite olika dialekter i mitt förråd. Mest Österbottnisk


Alltså jag hittar bara på mer o. mer saker som jag vill skriva ner, bara för att försäkra mig själv att jag vet vem jag är. Men det vet jag inte heller varje dag.


Jag har många galna intressen och kan räkna upp några. Finns det folk som känner igen sig med att känna ett intresse i det mesta intressanta. Öh? 

 • Grafisk design är en hobby jag använder mig av i skolarbeten men gör även roliga projekt ibland. I mitt nästa liv skall jag nog bli grafiker. Eller så kör jag många saker på en gång nu, varför int. 
 • Jag älskar att forska om universum och dess oändlighet, även om olika teorier om fler dimensioner, maskhål, planeter och om tiden.
 • Då jag hinner, läser jag gärna böcker om socialpsykologi, psykologi och om individer på en liten annan nivå, som åstadkommit eller insett något intressant. 
 • Jag diskuterar gärna alternativa/naturliga medicinska hjälpmedel, ofta med min bror ty han råkar ha samma intresse. Finner också ett intresse att hitta grunden till åkommor och skador istället för att bota med tillfälligt läkemedel.
 • Jag kan ofta använda "föråldrade" ord i mina texter, som ty, dock, och ack eftersom jag anser att de är charmiga.
 • Då jag inte orkar med verkligheten för en stund sätter jag mig in i Tolkiens värd och läser hans böcker. Är fascinerad av världen Tolkien har byggd upp och kan sitta i timmar och studera kartor... heh.
 • Jag har ett intresse för långdistanslöpning och försöker nå långa längder med mental träning och rätt andning. För att testa vad kroppen klarar av. 
 • Jag har lite fetisch för vintage ting och försökt inreda mitt hem med exempelvis orientaliska mattor och Da Vinci's "Michelangelo" på väggen.
 • Jag plinkar gärna på ett piano då jag finner ett, det har alltid funnits ett sådant i mina barndomshem. Samma med gitarr, och jag äger två stycken. Medans jag plinkar brukar jag even tralla med, dock har jag inte medfött gehör, så det tar en stund innan jag hittar ton, som jag inte alltid hittar. Haha.
 • Jag är också intresserad av musikteknik och skulle gärna vilja vara bättre än vad jag är på musikeditering, men det kanske kommer finnas nåt tillfälle för i framtiden. 
 • Jag gillar att skruva & fixa. Jag skitar mer än gärna ner händerna. Gillar att bygga saker själv. Då jag var i moppeåldern så trimmade jag och mitt moppegäng mopeder och befann oss nästan alltid i garaget med hög tonårsmusik i bakgrunden och skiftnycklar i förgrunden. Är insatt i allt som har med motorer att göra. 
 • Då jag var tonåring spelade jag också fotboll och det gick väldigt bra för mig, jag höll på att försöka ta mig upp till finländska kvinnolandslaget men före de blev av fick jag nåt konstigt infall och slutade helt. Man brukar ju säga att man skall sluta då man är som bäst. Hah. Men nu för tiden om jag får en boll framför mig kan jag spela i evigheter, varför slutade jag? Kommer nån o sparka boll, pliis?
 • Om jag nu ska fortsätta på vad-jag-gjorde-förr-grejer så kan jag även säga att jag var en aktiv sportare och gick även på redskapsgymnastik - tävlade dock inte, endast för nöjets skull. Innebandy spelade jag också någon period i livet. 
 • Nu älskar jag att springa långa sträckor och träna med min egna kroppsvikt. Och jösses vad man mår bra av att röra på sig. 
 • Yoga är något som jag också utövar och som får mig att känna mig frisk och kry samt spänstig och stark.

Åhåppsan, va de här var bra för mig! Plötslig har jag hela mig i ett inlägg och då jag tappar bort mig ibland skall jag komma hit och hitta tillbaka. Tips till andra som känner sig vilsna ibland. 


Hur ser jag ut nuförtiden då? Jo typ så här: 


Ibland så här: 


O Ibland kanske så här (vänster): 

Ja typ så där ungefär. 

Nu blev de ganska långt det här va? Vi får se hur länge det här håller. Ibland kan jag få för mig att jag inte alls vill exsistera på internet. 


END OF "Öööö, hej!! STORY! 

 

Publicerad 24.05.2016 kl. 00:58

Öööö, hej! pt. 2

Fortsättning på pt 1. 

Behöver man nån inledning nu? Näh, kolla pt 1, så kallar vi det min inledning. Vi kör direkt tycker jag. 

Jag lever och lär med en inflamatorisk, troligen autoimmun sjukdom, psoriasis, som inte syns så värst på utsidan, den gömmer sig under mit hår på skallen, men dessvärre märks av i vardagen och på insidan. 

Autoimmunitet är immunförsvarets skadliga angrepp med autoantikroppar på kroppens egen vävnad, vilket kan yttra sig i sjukdomar. Alla människor har en viss grad av autoimmunitet, men när den blir för hög blir den skadlig.

Detta har gjort att jag varit tvungen att förändra min diet till en antiinflamatorisk sådan, för att undvika utslag, som gör att jag nu lever och mår med att äta väldigt veganskt, väldigt glutenfritt och väldigt eko-superfood och allt sånt där. Och jag älskart. Jag har hittat något som passar mig och gör att jag mår bra. Men som blivit mer än bara mat, it's a lifestyle maaan. Nämen jag har hittat något som får mig att må bra. Psykist och fysiskt. 

Jag har även länge haft problem med matsmältningen och tarmarna och sen jag vände min kost mot den gröna sidan försvann all symptom. 

Så, jag brinner för veganism, ekologiskt tänkande och annat glatt. Yep jag yogar ibland då jag finner ro men jag slarvar också ibland eftersom jag lätt fastnar i vardagens ekorrhjul.

Jag är en mångsysslare *läs "Creative Compulsive Disorder"* som ofta hittar på en ny sak innan jag är klar med den första.

Jag älskar att informera personer och att lära ut det jag lärt mig och insett, hej här funkar ju också en blogg ganska bra, najs insikt.


Kanske jag nu bara släpper hela bomben så har jag det gjort. Jag hade ju faktiskt en gång i tiden tänkt skriva en självbiografi för ja trodde faktiskt då att jag var enda som hade det så usligt, men man lär sig med tiden, det är inte bara jag. Kanske man även skulle hoppa på trenden och försöka informera om att det faktiskt är vanligare än folk tror och för att det borde vara mer okej att prata om det.

För det är faktiskt så, det känns skämmigt att nämna att man har psyket ostabilt. Varför har det blivit så? 

Sen så kan det ju vara intressant för de som aldrig visste. För att jo jag vet att människan älskar att höra skvaller. Inklusive jag. Anyway:

Jag är en av de som levde och led många år med ätstörningar, något som jag då trodde var väldigt ovanligt, men ack jag fick sedan lära mig något helt annat. Så många har gått igenom och lever med denna sjukdom. Jag kom mig ur ätstörnings beteendet och tankarna tack vare professionell hjälp och min egna vilja att bli sjukdomen kvitt. Sommaren 2015 blev jag friskförklarad. Alltså förra sommaren, oj vad tiden går.

Det har alltid varit jobbigt för mig att prata om kroppen, även nu, men jag tror jag nu hittat en balans och börjar så småning om tycka det känns ok att komma med till stranden och klä av mig till bikini. Det här är en historia i sig, som kanske förtjänar egen helt egen text. Vi får se. Här är två bilder linte så långt från varandra, men länge sen. Min kropp har förändrats och jag har förändrats

                      

Jag kommer inte lägga upp några före och efter kroppsbilder. Min kropp har förändrats men alla former har varit okej, det är bara min sjukdom som fick mig att tänka annorlunda. 

Okej, det var inte bara det som tyngde mitt sinne. Jag insjuknade då även i depression som har hängt med sedan dess. Det var väldigt jobbig under många år innan jag gjorde något åt det. Den känns mer kronisk i dagens läge eftersom jag än idag inte klara mig utan att tugga mitt piller varje morgon. Det känns som om jag fastnat går på samma väg, där jag gör små små framsteg nu som då. Jag brukar trösta mej med att jag är i en väldigt känslig ålder. Då det händer mycket på en gång och stora livsförändringar sker blir det lätt en börda för de som haft psyket svajigt. Vi får se vad som händer i framtiden. Vi kan kalla framtiden för Unknow Pleasures, bara för att ja e smyg-fangirl av Joy Division och hela faderullan. 

Jag önskar dock att i framtiden skall jag klara mig utan att tugga piller. Det känns inte som en långsiktig lösning utan jag vill också få igång min egna serotoniproduktion. 

Det känns lättare att skriva ner allt detta i ett blogginlägg som jag kan låtsas att ingen egentligen läser. Men att tala om mitt förflutna är alltid jobbigt. Dock tror jag det är bra att diskutera om jobbiga händelser. Det blir som lite terapi lixom. 


Tack vare att man en gång var in i väggen så blir det lättare att det blir för mycket för mig och jag har en lägre gräns än många andra. Jag försöker ofta arbeta i takt med resten, men många gånger får jag svälja min stolthet då känner att jag bara inte orkar mer. Men det är som det är, som jag brukar säga och jag lever en dag i taget. Jag har hittat fram till en vardag som fungerar för mig och det går bra, jag måste bara kämpa för att hålla det stabilt.

Jag mår ofta bra och har hittat ting som gör mig lycklig. Och insett att livet handlar relationer och vänskap, de e så jäkla viktigt att ha bra personer runt om sig, och lika viktigt är det att man behandlar dem bra. 


Jag fastnar allt för lätt i vardagens stress och ser mig nu som då i spegeln och måste riva ner mig till verkligheten, vad som nu är verkligheten. Då brukar jag säga  att jag tappat mitt zen och måste hitta tillbaka. Höh.

To Be Continued! I morgon kommer sista delen!
Den kommer jag också att linka HÄR.

Publicerad 23.05.2016 kl. 15:15

Öööö, hej! pt 1.

Min kära blogg har legat och skräpat allt för länge, som jag skapade en gång i tiden som ett litet uppror mot dåtidens typiska "dagens outfit bloggar". Jag har använt den på senaste tiden bara för att hitta minnen eller hitta bilder från förr.

Två år har jag varit borta härifrån. Jag har alltid haft svårt med att publicera saker på internet och inte förstått mig själv ibland om jag vill eller inte, jag är lite tudelad i denna fråga. Visst är det kul att vi kan läsa om varandras vardagar, men vill jag vara en sån som postar vad jag äter på internet. Ja vet inte? Helst int? Kan man lägga texter upp på en blogg utan att bli en sån? 

Det känns som om jag behöver en plats för att placera mina tankar på, skriva av mig. och det bästa av allt med internet är att den som vill får läsa, man klickar lätt bort om det inte intresserar, och det bästa av allt med mig är att jag inte strävar efter läsare utan vill i så fall dela med mig till nära och kära, men allra helst fortsätta på någonting oklart, göra det klart för mig själv om vem jag är genom att formulera det på en sida där jag kan skrolla igenom mitt liv och läsa mina tankar till skrift. Visst kan man lösenordsskydda bloggen och hålla den helt och hållet för mig själv, men tänk om man missar chansen att bli rik då? Haha, ibland är jag rolig, och ibland tycker bara jag att jag är rolig.

Sen är det ju alltid kul om nån råkar känna igen sig i det jag klottar ner. Men jo, sen jag tystnade har jag tappat mitt sting, hur skall man formulera sig nu igen?


Men hej, ja kan ju introducera mig litegrann, för att jag har varit tyst så länge så att mina nära och kära kanske också har börjat fundera över vad jag håller på med nuförtiden. Ibland låtsas jag att Instagram är en blogg, där man kan berätta lite kula grejer, men skall jag vara ärlig läser inte jag ens mina egna texter där.

Jag "lider" av en liten paranoia över att jag plötslig en dag inte skulle minnas alla roliga minnen eller livshändelser och ännu värre all data som skulle finnas på minnesskort, hårdiskar och i molnet skulle försvinna.

Det stör mig lite också att alla fina bilder man någonsin tagit endast existerar i en mapp på datorn eller som en fil på ens minnessticka.

Därför brukar jag anteckna och fotoalbumma bara för säkerhetsskull..  

På festivaler eller andra äventyr jag kan göra brukar jag ta med mig en engångskamera och framkalla fysiska bilder, bara för att jag säkert skall komma ihåg upplevelsen och att bilderna skall finnas i en fysisk bok som man kan bläddra i nu som då. Ibland printar jag ut bilder, limmar allt i en bok med svarta sidor. Där brukar jag skriva ner allt, med en vit penna, som är värt att minnas. Där finns allt från kvitton till folders

Förbereder mig för jordens undergång ni vet. 


Jag är en liten fjärt i universum, även du.  


I augusti 2015 förflyttade jag mig från Jakobstad till Hufvudstaden och studerar något jag drömde om att studera senast jag skrev i den här bloggen, nämligen Kulturproducentskap.

Jag har många hem, en mor i Jakobstad och en far på Åland. Jag känner mig alltid lite vilsen i frågan om varifrån jag är. Kan man svara överallt och ingenstans? 

Kärt barn har många hem, right? 

Jag har haft det svårt att anpassa mig till huvudstads-livet. Det tar kanske en tid, eller så lär jag mig aldrig. Jag kommer i alla fall på mig själv ibland att drömma om en stockstuga i skogen, där jag odlar min föda på bakgården och gungar i en hängmatta medans jag avnjuter en bok om socialpsykologiska fenomen. Jag gillar att leva enkelt, men ändå stimulerande.

Här i Helsingfors råkade jag en dag finna min kärlek och bor nu med honom i vår lilla tvåa. Han råkar nu vara Ålänning och uppvuxen på landet. Tack vare honom så är min stadsanpassning inte så ensam.

Jag kämpar med finskan varje dag, som är en väldigt svag sida, men snackas väldigt mycket här i huvusdaden.. jobbigt läge.


To Be Continued! 


Va ska ja sätta för bild här nu då? Kanske den här: 


I morgon kommer fortsättning på denna wall of text! Stay tuned. Vi kan kalla denna serie "Öööö, hej!". HÄR kan jag sedan linka delt två och HÄR sista delen. 

Publicerad 22.05.2016 kl. 13:37

HEJ HEJ HEMSKT MYCKET HEJ

I morgon skall jag till Åbo, häftigt.
Publicerad 30.01.2013 kl. 22:26

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 


Vill du veta mer om mig? Läs HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.


Namn: Malin
Smeknamn: Malle

Ålder: 22

Utexaminerad Kulturmontör

Fortsatta nuvarande studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Hemort: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra hemorter: Åbo, Houtskär, Kimito

   


Vill du skicka kärleksbrev?
malin.m.l.lundstrom@hotmail.com