Tant maffian

Dehär me podd ha blivit som lite min livsstil senaste veckorna. Ja gillarT. Vi har idag laddat upp ett nytt avsnitt, lite längre än de två första. Men hörni, de e ju söndag. Vi har nog tid för en timmes babbel - eller hur? 

 

06.11.2016 kl. 14:34

pod + frukost = ?

Mina vardagar har inte riktigt sett ut som de brukar de senaste dagarna. För en tid sedan föddes en lite galen idé under en disskusion med min vän Lilli. Det började som ett skämt men ivern gick överstyr och projektet tog sin början. 

Sammanfattning för den late längst ner 

Va snackar jag om egentligen? 

Ja, jag snackar. De gör jag det. Ännu mer i vår ny"födda" podcast! Jo just de. Jag och Lilli har gått och blivit med pod.

Jag? Den medieskygga lilla fjärten, som gärna håller sig undan för att inte allt för många individer skall kunna iakta hennes liv. Jo jag.

Men vet ni va, varför int lixom. Jag tror vi båda behövde det här. Ett projekt vi verkligen brinner för, något att se fram emot varje veckoslut. Drivkraft i vardagen. Ett mål. Ett eget projekt. En framtid. Okej, osv, osv. 

Vi två kompletterar varandra med våra färdigheter vilket är resultatet i den ultimata pod-duon. Lilli är partypinglan, bloggaren och livsnjutaren medans jag är  den flummiga och medvetna naturmänniskan. Lite som ronny och ragge, helan och halvan, piff och puff, karl gustav och sylvia, kling och klang. Ja ni fattar. 

The history

Idén föddes vid en diskussion under en genemsam frukoststund, därav namnet FRUKOSTPODDEN. Frukostpodden grundar sig även i bägges kärlek till dagens första måltid. 

Framtidsplaner

Yep, du kommer att få lyssna till ivriga diskussioner om vad som hänt i veckan och vad som kommer hända, en jordnära mysig pod som är din framtida ursäkt att spendera extra lång tid vid frukostbordet varje söndagsmorgon. 

Söndagar = sovmorgon. Vår pod är ett perfekt komplement till din långbrunsch efter att du vaknat utan väckarklocka. Någonting att stiga upp för en mörk, grå och kylig söndagsmorgon.

Vårt mål är att underhålla er med våra samtal varje söndagsmorgon från och med nu. Vi är ännu under ständig utveckling så häng på och följ med och allt sånt där för att se vart detta leder, eller int. Om du är en sån. 

Nu tänkt ja som en fin avslutning på denna nyhet berätta att man sku ju kunna fa å gilla våra sociala medier om du tycker det här är hejsan. Om int, kan du också gilla. Tack o hej.

 

Ni som gillar sammanfattningar och genvägar: 
Jag och Lilli har gått och blivit med pod.

Här kan man tumma upp:
Facebook 
Instagram

Här kan man lyssna (på söndag):
Soundcloud


pod + frukost = sant

21.10.2016 kl. 18:00

Avkoppling

I dessa tider av stressiga vardagar, mörker och kyla och normaliseringen av för långa arbetsdagar så tänker jag dela med mig av en lista av saker som får mig att känna mig avslappnad för att kompencera med vårt hektiska liv. Kort och koncist.

 • Min katt, henne får jag inte träffa så ofta eftersom hon bor i Jakobstad. Men tillochmed tanken av en katt i famnen som man myser med är avslappnande.

 • Djur i allmänhet. Då man umgås med djur kopplar man bort allt som kan stressa för att kunna fokusera på djuret. 

 • Naturen är nog mitt viktigaste tips. Se till att komma så nära naturen så ofta det går. Naturen har ett lugn som smittar av sig och är också väldigt vacker att titta på då man låter sig uppmärksamma den.

 • Vatten i form av simning. Man känner sig tyngdlös, svävande. Simning i ett lugn utrymme är bäst.
 • Hav, att titta på eller åka båt på. Att sitta inomhus och se på ett stormigt hav kan vara ett an av de vackraste upplevelerna som finns. 

 • Spring. Spring inte för att bli snabbare eller för att springa längre utan spring för att koppla av, spring för att lära känna din kropp.
 • Promenader speciellt i naturen, promenera utan att behöva vara någonstans en viss tidpunkt. Bara promenera.

 • Musik. Ens favoritlåt medan man kopplar av.
 • Bok. Läs en bok som är intressant och plötsligt har du satt några timmar på att lära dig om någonting och samtidigt koppla av.

 • Yoga. Dra ut varje kroppsdel samtidigt som du känner att andningen kör i takt med rörelserna. Spänn de muskler som du intre trodde fanns. 
 • Meditera. Ta tid för att sätta dig bekvämt och bara fokusera på andningen. Plötsligt har det gått en halvtimme och du har rett ut allt som förbryllat dig under en tids period. 
 • Ensamhet. Var med dig själv, umgås med dig själv. Samla energi. 

Dessa tips försöker jag personligen lägga tid för varje dag, någonging varje dag för att stabilisera hektiska projekt. 

04.10.2016 kl. 12:24

Platsförknippade känslor

Att åka hem-hem men allt som en gång varit ens hem finns inte kvar. Ett bittersweet men splittrat återseende med blandade känslor. Att känna glädje över att träffa sin familj och sina vänner men sorg för minnen som är förknippade med platsen och att träffa på sådana som påminner om mitt förflutna. Sådant man trott varit färdigt bearbetat bubblar upp igen och man vet inte vart man skall ta vägen. Försöker pussla med alla pusselbitar för att vara alla till lags, fastän dessa pusselbitar tär på en. 

Så mycket på en gång, fastän egentligen ingenting händer. Försöker anpassa sig, men hur skall man känna och tänka. Vad händer om detta nu inte varar för alltid. Måste jag sadla om igen sen också. 

Att komma tillbaka till Jakobstad och inse att den gråa dimman är kvar och uppleva ens tankar studsar i varje gatuhörn som ett avlägset eko. Det är som att komma till den andra sidan i Silent hill.

Allt detta bubblar upp som en gryta på för hård speed, men locket måste jag pressa fast. Jag är här för att koncentrera mig på arbete och projekt. Locket får ligga på tills nästa gång.

Att längta hem, utan att veta var det ligger. 

Att sitta på tåget och fundera vad som just hänt och vad man känt. Två dagar av inre kris och just nu lämnar jag allt bakom mig och tar i tu med det senare. Att sitta på tåget och känna att det just nu faktiskt är skönt att åka till Helsingfors.

 

29.09.2016 kl. 10:39

Tågupplevelse

Jag försökte att inte känna irritation, hålla mig lugn och inte låta huvudvärken smyga fram av spänningen mellan ögonbrynen. Men det var svårt. Vad gör man då barn skriker, det är ofantligt trångt så att det känns som om medpassagerarna sitter i famnen på varandra, dörrarna gnisslar högljutt och man sitter obekvämt och observerar. Ändå sitter alla i samma vagn, hehe see what I did there. Alla sitter lika obekvämt och har huvudvärk för att alla barn tycks vara olyckliga och gråta på samma gång. Visst får man va olycklig och gråta, men helst int på ett tåg om ni förstår, he he. Att man kan bli utmattad av att bara sitta i 4 timmar är ganska intressant. Känslan att stiga av tåget och röra på sig fritt då man är framme, ahhh. 

Kompensera det hela med att springa långt och hårt genom skogen så jag nästan tappade andan. Sen svettades jag bort alla bekymmer i bastun. 

Jag är i Jakobstad. Hos mamma. Hemma. 

25.09.2016 kl. 21:18

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo

   


Vill du skicka kärleksbrev?
malin.m.l.lundstrom@hotmail.com