Tant maffian

Dehär me podd ha blivit som lite min livsstil senaste veckorna. Ja gillarT. Vi har idag laddat upp ett nytt avsnitt, lite längre än de två första. Men hörni, de e ju söndag. Vi har nog tid för en timmes babbel - eller hur? 

 

06.11.2016 kl. 14:34

pod + frukost = ?

Mina vardagar har inte riktigt sett ut som de brukar de senaste dagarna. För en tid sedan föddes en lite galen idé under en disskusion med min vän Lilli. Det började som ett skämt men ivern gick överstyr och projektet tog sin början. 

Sammanfattning för den late längst ner 

Va snackar jag om egentligen? 

Ja, jag snackar. De gör jag det. Ännu mer i vår ny"födda" podcast! Jo just de. Jag och Lilli har gått och blivit med pod.

Jag? Den medieskygga lilla fjärten, som gärna håller sig undan för att inte allt för många individer skall kunna iakta hennes liv. Jo jag.

Men vet ni va, varför int lixom. Jag tror vi båda behövde det här. Ett projekt vi verkligen brinner för, något att se fram emot varje veckoslut. Drivkraft i vardagen. Ett mål. Ett eget projekt. En framtid. Okej, osv, osv. 

Vi två kompletterar varandra med våra färdigheter vilket är resultatet i den ultimata pod-duon. Lilli är partypinglan, bloggaren och livsnjutaren medans jag är  den flummiga och medvetna naturmänniskan. Lite som ronny och ragge, helan och halvan, piff och puff, karl gustav och sylvia, kling och klang. Ja ni fattar. 

The history

Idén föddes vid en diskussion under en genemsam frukoststund, därav namnet FRUKOSTPODDEN. Frukostpodden grundar sig även i bägges kärlek till dagens första måltid. 

Framtidsplaner

Yep, du kommer att få lyssna till ivriga diskussioner om vad som hänt i veckan och vad som kommer hända, en jordnära mysig pod som är din framtida ursäkt att spendera extra lång tid vid frukostbordet varje söndagsmorgon. 

Söndagar = sovmorgon. Vår pod är ett perfekt komplement till din långbrunsch efter att du vaknat utan väckarklocka. Någonting att stiga upp för en mörk, grå och kylig söndagsmorgon.

Vårt mål är att underhålla er med våra samtal varje söndagsmorgon från och med nu. Vi är ännu under ständig utveckling så häng på och följ med och allt sånt där för att se vart detta leder, eller int. Om du är en sån. 

Nu tänkt ja som en fin avslutning på denna nyhet berätta att man sku ju kunna fa å gilla våra sociala medier om du tycker det här är hejsan. Om int, kan du också gilla. Tack o hej.

 

Ni som gillar sammanfattningar och genvägar: 
Jag och Lilli har gått och blivit med pod.

Här kan man tumma upp:
Facebook 
Instagram

Här kan man lyssna (på söndag):
Soundcloud


pod + frukost = sant

21.10.2016 kl. 18:00

bananananana

Har jag sagt att jag älskar bananplättar? Nu sa jag det i allafall. 

Den som inte har prövat på det så har begått ett brott!..mot bananplätts...nånting..okGör såhär: 

Mosa två bananer i en skål, kläck ner 3 ägg, smätta ner en nypa salt. De va smeten. 

Värm pannan (helst gjutgjärn ;) ) Smätta ner en klick kokosolja (den gör att det blir bäst smak) stek på medelhög värme. 

Gott, glutenfritt och gott. Sa ja gott? 

Toppa med blåbär och annat gottigott. Trevlig bananplättstund! Detta är vad jag åt till frukost. Blir ivrig i fingrarna med tanken på bananplättar. Gå och gör egna nu!

 

18.09.2016 kl. 08:52

Siffror och det förgångna

Lite djupare funderingar. 

För nån dag sedan var jag på en hälsokontroll. 

Jag skulle vägas.

Våg. Vikt. Siffror. Tyngd.  

Jag har alltid förut blivit frågad om jag vill veta vikten eller inte på grund av min bakgrund. Jag har alltid valt att avstå från vetskapen om siffrorna som beskriver min kropps tyngd. Mest för att jag förr fastnade för siffror och enheter då jag var sjuk, siffror gjorde mig sjuk. Dels för att jag inte har behovet. Jag tycker att det är så jäkla onödigt att ens försöka trigga nån förgången sjukdom på sådant sätt som kan trigga ett återfall. Så hälsokontroller har alltid gått smidigt och jag har alltid gått nöjt ut utan vetskapen om mina mått. Det får stå i journalen, det enda stället det behöver stå i. 

Men igår, på grund av språkolikheter och andra missförstånd så ropade sköterskan ut siffrorna som stod på vågen innan jag hann förklara läget.

Det ekade i huvudet.

Siffror.

Jag tror jag blev mest förvånad, jag har inte vetat vad jag vägt på 4 år. Jag hade som glömt bort att siffror kan beskriva något så som en kropp, människa, individ. 

Sen tänkte jag inte mer på det under kontrollen. 

Då jag gick hem kände jag lättnaden. Det var ju inte så farligt. Det jag varit så rädd för, det som varit en så stor barriär, siffrorna är inte så hemska. De stannade inte kvar i mitt medvetande som tunga demoner som snurrade. Jag fixerade mig inte på måtten eller tyngden. 

De gick ut lika snabbt som de gick in. 

De bara beskriver vikten på massan. Siffrorna. Kilogrammen. De blev lite blött i ögonvrån. Jag tror det var lättnad. Jag har börjat på ett nytt kapitel.

Jag tänker ändå avstå att väga och mäta i framtiden, jag känner att jag inte har det behovet. 


Egentligen tycker jag det är lite läskigt att publicera detta. Men vill int gå omkring och gömma mig och mina hinder. Ja vill int gå omkring och låtsas som ingenting. Jag tror att jag kan övervinna rädslor genom att berätta om dem. Kanske hjälpa någon annan på traven också, vem vet. 

 

04.09.2016 kl. 15:20

sim sim sim salabim

Vatten, havet. På något sätt meditativt. Se på det, simma i det, flyta i det. Rensar tankarna. 

Så, jag och min andra hälft hittade på att åka till simhallen för att simma några längder. Nu undrar jag varför jag inte kommit på att göra det tidigare? Så skönt. Känner mig så nöjd och så avslappnad. Man märker ju inte ens att man rör på sig. Man är så tygndlös, så lätt. 

03.09.2016 kl. 19:29

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo

   


Vill du skicka kärleksbrev?
malin.m.l.lundstrom@hotmail.com