Vad äter jag?

Om du sitter och funderar på vad jag egentligen äter då jag ofta pratar om växtbaserat och sockerfritt m.m. Den här bilden som jag hittade på näten förklarar ganska bra vad jag föredrar att stoppa i mig samt att jag ändrade lite där på sockret. Jag undviker helt socker till vardas, för jag mår inte bra av det. Inte alls. 

Som jag nämnt tidigare har jag psoriasis som enkelt sagt blir sämre av inflamatorisk föda så som gluten, socker och mejeriprodukter. Där är också en orsak till varför jag ännu mer vill undvika dessa ämnen, jag mår inte bra av att äta det. Jag blir sjuk.

Detta är ofta något man brukar måsta ta upp då man är påväg till någon som inte har liknande livsstil. Man kanske inte inser att t.ex. vanlig mjölkchoklad faktiskt innehåller mjölk, att ost är mjölk att det finns mjölkpulver och liknande i chips och annat snacks. Socker är samma grej. Socker hittar man i allt möjligt. I färdig tomatsås, i chips även här och i vissa bönburkar t.ex. Man kanske är fast i sina rutiner och äter det man alltid ätit utan att tänka på innehåll och ingredienser, specielt de som inte tar stryk av den sorts kosten. Som inte märker skillnad.  Man kanske inte lagt den där extra tanken på vad det är man egentligen äter. Man ser det som en produkt och inte som olika ingredienser ihopblandat till en produkt.

Jag tycker alltid det är viktigt att läsa varje liten ingrediens för att veta vad man stoppar i sig. Det har lett till att jag nu lever friskare och hälsosammare och mår bättre än vad jag någonsin mått. 

Mitt livs passion är att ta min hälsa till the next level. Jag vill sträva till att behandla min kropp så bra jag bara kan. 

Publicerad 06.08.2017 kl. 17:47

Vattenfasta

TW: Fasta

Jag brukar nu som då rensa mitt system genom att vattenfasta några dagar och nu känner jag att det är dags igen. Jag har haft de senaste dagarna något som bråkat i min "mage" alltså i mina tarmar och jag har varit uppblåst, haft magknip och varit gasig. Så för att rensa systemet på allt som bråkar kör jag några dagars vattenfasta. 

Då jag vattenfastar dricker jag massa vatten, te och på morgonen färskpressad äppeljuice. 

Med att fasta låter man kroppen vila både med att man inte kommer ha någon energi att springa runt och härja men också för att kroppen inte behöver smälta mat eller ta hand om möjliga gifter. Kroppen kan lägga all sin energi på att läka. Att vattenfasta är som en återställningsknapp. 

Vissa tar detta till extrema nivåer och kör på nästan en månad, men det här rekommenderas absolut int att göra själv utan professionell ledning. Ja kör på ca. 3-4 dagar, för att återställa matsmältningsystemet och hoppas på att magen känns bättre!

Samtidigt tänkte jag utmana mig och undvika sociala medier under min vattenfasta. Så de blir lite kroppslig och mental rensning. Bloggen räknar jag inte som social medie, hehe. 

Ett vattenglas ur en liten annan vinkel

 

 

Publicerad 03.07.2017 kl. 12:22

We need to talk about poopoo

Jag fick för mig att beställa denna, i cybervärlden, omtalade grej, "Squattypotty" (fast en billigare Ebay version, hehe)


Haha, inte sponsrad. Skulle gärna kunna va dock, hoho!

Någon annan som har, som jag, problem med bajseriet och inte alltid känner sig helt tömd eller att de går extra trögt till? Jag räcks oftast inte helt ner med fötterna från vessastolen och det gör det jobbigare för mig att få ut allt, man kommer lixom inte i rätt vinkel. 

Ja menar, hur tror ni vi satt och bajsade förrän vi hittade på att vi skulle chilla på en stol? Jo på huk. Det är lite i sådan position vår kropp vill vara medan vi tömmer våra tarmisar.

Något jag märkt på sistone är att om jag använder en "kakkapall", som ja så fint kallar det, så går det hur enkelt som helst. Men jag orkar inte släpa in kökspallen varje gång jag skall på toa så det fick mig att inhandla en liten SquattyPotty. Önskar det skulle finnas överallt för att underlätta allas bajsupplevelser. Den har chillat bredvid vår vessastol nu i kanske en vecka och jag är absolut nöjd. 

Har du testat ha pall/squattypotty i vessan? Vad tycker du? 

Publicerad 30.06.2017 kl. 11:30

Allergi

Jag råkade en dag passera en artickel med rubriken "bli fri från allergi genom att undvika framställd citronsyra i livsmedel"

Eftersom jag är galet allergisk för pollen och känslig för damm och även reagerar på vissa hundar så fastnade jag direkt för artickeln och ville genast veta mera. 

Citronsyran det handlar om är då en simulerad variant som är framställd via svartmögel och det är då detta svartmögel man lär vara känslig för, eftersom det sägs att citronsyran inte rengörs ordentligt från möglet, och som orsakar denna allergi för livsmedel med mera 

Detta är då inte vetenskapligt bevisat ännu, men jag fann en Facebookgrupp där 11 457 är medlemmar. Och jag tänkte så här: Om 11 tusen blivit fri från allergi genom att välja bort livsmedel som innehåller citronsyra så måste ju det ligga nån liten gnutta sanning i detta i alla fall.  

Jag började studera mer och det låter inte alls så omöjligt. Det jobbiga ligger i att citronsyra ligger i nästan allt. 

Det är obehagligt att tänka att livsmedelsindustrin egentligen bara vill förtjäna och tänker inte alls på näringsinnehåll och kvalitet.

Det känns det som om man blir straffad för att man vill äta hälsosamt och ekologiskt och undvika livsmedel som är framställda och inte naturliga. Det är ofta inte ens i närheten av ens budget. Visst förstår jag att bönderna som satsar på naturliga produkter och ekologisk produktion skall få betalt för sin möda, men det är synd att fattiga studeranden inte kan vara måna om sin hälsa på grund av sin ekonomiska situation. 

Tillbaka till citronsyran. Jag skulle vilja testa detta om det skulle fungera. Tänk att slippa alla nysningar, kliande ögon, kliande gom, ögon och att allmänt känna sig dåsig på våren och varje gång man har glömt att städa på en vecka. 

Varför har vi dessa allergier då? Varför lever nu de flesta med bokstaskombinationer och allergier för allt från a till ö. Kan det ha något att göra med vad vi stoppar i oss? Kan vår kost orsaka våra sjukdomar. Kan våra föräldrars generations matvanor och okunskap orsakat våra problem. Jag tror det. Jag tror inte våra kroppar behöver massproducerade, behandlade och besprutade livsmedel. Kött av djur som ätit fabriksframställd föda, hur bra är det köttet vi äter sen igen då djurens föda innehåller allvärldens påhitterier? Billiga mejeriprodukter som innehåller mer antibiotika, för att motverka alla sjukdomar alla djur i större produktioner bär på, än äkta vara. Hur skall antibiotikan hjälpa oss i framtiden då vi får i oss en liten del i allt vi äter, alla sjukdomar kommer vara resistant mot medicinen inom kort.

Vem skall hjälpa oss då? 

 

Publicerad 04.06.2016 kl. 23:45

Immunförsvaret sviker

Jag är lite besviken på min kropp idag. Jag kämpar och kämpar med att äta hälsosamt och vitaminrikt och som tack får jag en hejdundrande förkylning mitt i sommarhettan. Inte trevligt kan jag säga. Det känns extra usligt att vara förkyld på samma gång som man är allergisk för pollen med snuva och ögon som kliar. Jag som vill vara ute och suga i mig vitamid D då vädret råkar vara fint, men orkar ej då man inte kan andas med näsan som är stockad och huvudet som snurrar. 

Märker hur jag försöker ändå vara produktiv men då det inte finns någon energi så blir allt halvgjort och jag sitter och är ynklig och gnäller att det är synd om mig. 

Hur har jag råkat få på mig denna dunderförkylning? 

Känns väldigt långsamt i huvudet och hittar int riktigt ord jag söker efter. Det blir väl så då man sover en halv natt för andra halvan av natten snyter man sig och känner sig allmänt obekväm överallt. 

Skulle villa pimpla te för att få halsen att kännas bättre, men det är så varmt så jag får värmeslag av tanken. Idag är nog inte en toppen dag för mig. 

Men det är som det är. 

Publicerad 31.05.2016 kl. 18:24

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo

   


Vill du skicka kärleksbrev?
malin.m.l.lundstrom@hotmail.com