En morgon

Då jag vaknar av väckarklockan vill jag helst somna om. Jag trycker på snooze en eller två gånger innan jag lyckas ta mig upp ur sängen.

Som vana har jag börjat gå direkt till vessan för att göra min lilla vessarunda, där jag börjar me att ta ut min bettskena (jag gnisslar tänder) och skölja munnen, uäk vilken andedräkt man kan få av att tugga på en silikonbit hela natten.

Sen sätter jag på duschen, drar kranen längst till höger, och jag känner hur de kalla dropparna sprättar på min hud. Frusipickona (eller gåshuden) ploppar upp och jag huttrar men tar ett djupt andetag å stiger in i duschen.

Och nu mina vänner, det är här magin händer. Misstolka mig inte. Det känns som att jag väcker varje kroppsdel till liv. Jag sträcker på armen och rör på mina fingrar och det kittlar och rusar från topp till tå. Då jag vänder ryggen mot duschstrålen brukar det börja kittla i huvudet, eller nä, det sprakar i huvudet.

Den här proceduren brukar jag längta till då jag ännu ligger i sängen efter att stängt av ett alarm. För jag vet hur bra jag mår efteråt. Det är som om jag ömsar skinn varje morgon. Ja kan va hur trött och seg som helst, men efter den där duschen är jag pigg, energifull och gladare.

Efter min vessarunda går jag alltid direkt till köket, jag drar upp persiennerna och sätter på kaffekokaren samtidigt som jag kokar gröt. Sen kommer det bästa, frukosten. Att få sitta och avnjuta frukost medan jag stirrar tomt ut genom fönstre är lite av min favorithobby. 

Gäsp

Publicerad 01.03.2017 kl. 11:20

Vinterdags ❄

Ratata släppte nyligen en vinterlista och jag tänkte att nu då jag ändå började med denna vinter-buss-diskussion kan jag ju berätta lite mer om mig själv och mina vinterfunderingar genom listan. Lite som om jag skulle fått vara med om en intervju, jag kan ju låtsas det iaf. Hehe.

Vad tycker du om vintern?

Jag har delade känslor om vintern. Det är en vacker årstid, jag tänker på närhet, vänner och familj. Men jag fasar inför mörkret, kylan och deppen. Dagarna känns korta och orken är inte den samma. En julångest som kommit med åren brukar uppenbara sig och jag får panik över all konsumtion och hur många glömmer bort det vikitgaste med julen som högtid - att umgås med sin familj. 

Hur kommer du se ut i vinter?

Jag har kommit till det stadiet där jag inte bryr mig hur jag ser ut bara jag inte fryser. Så utebyxor, varm jacka, handskar och mössa är nog min utomhus oufit, med ett stänk av rinnig näsa och väderbitna kinder och öron. Rinnande vänster öga - för att det alltid tycks rinna då det är kallt och blåser, och svett i nacken av halsduken. Då jag har chansen att ta av mig jackan så hittar man förmodligen en mysig tröja eller en stor och mysig kofta. 

Snö och -20 grader eller snöfritt och +10 grader?

-20 grader kan vara väldigt vackert, med krispig luft och eventuellt sol som glittrar i frosten. Men jag tror nog +10 känns behagligare, bara det inte är snö/höst/vår-slask. 

Några särskilda planer för din blogg i vinter?

Mörka vinterfunderingar, haha. 

Vad gör du för att få upp värmen när det är iskall ute?

Gnäller att det är kallt. Eller så kanske jag gör något åt det och hoppar runt lite. 

Berätta om ditt bästa vinterminne.

Jag som yngre har haft underbara vintrar, jag har lekt i snön med min lillebror, byggt snögubbar haft snöbollskrig med både store- och lillebror. Pulkaåkning i närmsta backe och då kinderna börjar sticka av kylan gick man in gör att dricka varm Oboy och käka ostmacka. De va tider de. Man fundera int längre än vad snögubben skulle ha för halsduk och om vi hade morot hemma för näsan och då va int heller Trump president. 

Nämn fyra saker du vill göra i vinter.

❄  Snowboarda! Har saknat skidbacken läänge. Har inte kommit mig för att göra det jag annars brukade göra varje vinter. Tror det är olika händelser i livet som förhidrat skidresor. Det är dags i vinter känner jag! Det var så länge sen jag sto på brädan, vilket håll åker jag nu igen? 

❄  Äta pepparkaksdeg (glutenfri) tills jag får ont i magen. 

❄  Visa min andra hälft hur vi brukade julbasta då jag var liten.  Alltså ordna julbastu, (han brukar int läsa min blogg (tror ja) så ja tror det kommer bli en överraskning) Mamma hängde upp godis i taket i bastun och i omklädningsrummet pyntade hon alltid med massa mandariner pepparkakor och glögg med mera. Blir lycklig av tanken! 

❄ Kvällspromenera i snön som knarrar under fötterna och luften känns frisk och titta i alla fönster som lyser upp av julbelysning. 

Nämn kultur du planerar att konsumera inom de närmaste månaderna.

Eftersom jag praktiserar på en teater tror jag att det kommer bli mycket teater. Gärna någo musik skulle jag vilja se, de har jag inte varit på länge (hah öh va säger ja, ja va ju just på kent), stand up komedi planerar jag uppleva i början av 2017. 

Vad vill du att ska vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra vintern?

Humöret, psykiska hälsan och energin önskar jag hålls på postitiva sidan. 

Bild - Vinter 2013, tror jag

Publicerad 11.11.2016 kl. 10:36

Flopp

Okej. Ja måst erkänna något.  Jag suger på att ställa in publiceringen.

Om ni läser ett inlägg som känns väldans hoppigt eller ofärdig. Var int orolig, jag har förmodligen inte fått fnatt, det är bara jag som har tryckt på publicera nu iställe för senare

Så stay tuned. Mina ofärdiga inlägg som ibland varit läsbara kommer nog inom kort publiceras. 

 

Publicerad 14.10.2016 kl. 12:36

Rutiner

(Vi kan låtsas att klockan på bilden säger 7.00)

Väckarklockan ringer 7.00 och jag stiger upp, sträcker på mig och sätter mig bekvämt på golvet. Jag Programmerar mig inför dagen. Jag går igenom saker jag funderar över och ställer in sinnesstämningen för dagen för att uppnå ett positivt och avslappnat sinne. Balans. Plötsligt har 10 min gått och jag har omedvetet mediterat.

Sedan som en fortsättning på att förbättra programmeringen kör jag en andningsmetod som får mig att känna mig piggare och positivare tack vare syreöverdos. Andingsövningen avslutas sedan med en iskall dusch och hela min kropp sprudlar av energi. 

Jag tar en ingefärashot och sätter på kaffekokare. Sedan förbereder jag gröt-chiafrön-kokosolja-nypa salt. Plockar åt mig extra vitaminer samt min dagliga dos lycka och sväljer det med ett stort glas vatten. Dricker åt minstone en halv lite före jag äter någonting annat.

Sätter mig vid köksbordet och tittar ut. Kollar vad det är för temperatur, vad är det för väder, vem går där nere. Är i stunden.

Gröten passligt färdig till kaffet, häller över frysta bär och skivar en banan över gröten, bryter i några färska dadlar och häller över kanel. Mmmm. Sitter i lugn och ro och äter frukosten. Ibland läser jag yle-nyheterna som skickas till min whatsap varje morgon ibland tittar jag bara ut. 

Detta är mina morgonrutiner som får mig att må bra, som hjälper mig att få balans. Dessa rutiner gör att jag orkar och får extra energi. 

Publicerad 06.10.2016 kl. 12:59

My secret passion

Ibland får jag kreativa ryck, då jag vill jobba med sax, lim och färgtryck! 
Klippa klistra och rimma, det får mina ögon att glimma. 
Födelsedagskort, papper och brev - titta så fint det blev! 

Samma passion har jag för fotoalbum, varje minne skall få rum!
Gamla biljetter, paljetter - jag kan pyssla hela nätter. 

Publicerad 03.06.2016 kl. 10:05

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo

   


Vill du skicka kärleksbrev?
malin.m.l.lundstrom@hotmail.com