Makeup of the day

Stod och sminkade mig i morse och min storebror gick förbi och frågade "känns de bra att smeta på massa spackel på din hy" ...

(Vi båda befinner oss alltå för tillfället hos vår mor i Jakobstad och jag var påväg att åka iväg för att dra workshop för ett gäng ungdomar och tyckte jag skulle se lite respektabel ut). 

Ja tänkte en stund.. nä int egentligen. Men jag känner mig lite tvungen att spackla mig lite för att känna mig respektabel och för att se mer uppstädad ut. 

Det är nästan så.. att allmänheten är så van att se många väldigt spacklade, så att då vi är al natural tror sig många att man är: sjuk, trött och mår dåligt för vi har lite mörkt under ögonen och blemmor här och där. 

Tänk att det har blivit så att vi är så spacklade ofta så att många inte tycker vi ser "normala" ut då vi inte har smink. 

Men min hy mår ju verkligen inte bra av att smeta på klet över porerna varje dag. Inte gör jag det varje dag heller, för mitt ansikte måste få andas, men det har blivit en vana och jag känner mig mer proper då jag har klet i fejjan. Vilket leder till att jag känner mig mer självsäker med klet i ansiktet.

Är det bara jag som har lagt märke till detta? Inbillar jag mig?

Det har hänt ibland att jag försovigt mig och inte hunnit smeta spackel i fejjan och jag är påväg för att vistas på anständigare platser. Då uppfattar allmänheten en som trött eller sjuk eftersom man inte har smetat bort finnen och concealat ringarna under ögonen, så som vi kvinnor "borde" se ut. 

Här har jag spacklat över min förkylning. 
Det synns inte men här har jag feber och är väldigt täppt i näsa och huvud. 

 

 

06.06.2016 kl. 21:59

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo