start

Jag har haft svårt att komma igång med att publicera mina tankar för allmänheten efter en tids paus, så jag tänkte att en lista skulle passa bra som en liten puff i röven. En sådär lite lätt övergång.
Ok bra. 

Detta är: Träningslistan.

 Träning för mig är

Att rensa tankar och få lite mer inre peace. Förbättra kondition för att orka bättre med vardagen och hålla mig frisk och kry. Yea.

  Min favoritträning

Löpning, yoga och simning. Jag gillar nog all möjlig träning egentligen - bara det är rätt förutsättningar för träningsformen. Förr gick jag på ledda grupplektioner på gym, det tyckte jag var kul då. Nu gillar jag mest att träna i ensamhet för att hitta ett lugn, förutom om man kickar boll. Då är det lite roligare att kicka med någon annan. Fotboll spelade jag förr och tycker än idag att det är skoj. Redskapsgymnastik är också sköj. Å snowboard göra ja på vintern! De va mycke favoriter där. 

   Det bästa med att träna

Det är så skönt att använda kroppen och utmana den lite. Men det bästa är nog psyket efter ett träningspass. Endorfinerna - Halleluja. Och, och - då man har sprungit riktigt långt, och där efter 15 km får den där rushen och man känner som att man svävar på moln. 

  Det sämsta med att träna

Jag har ofta svårt att komma igång om jag haft en tids paus efter förkylning eller liknande. Och man måste nästan alltid börja om från början om man inte t.ex. sprungit på länge och tror att man skall orka 20 km sådär hejvilt. Nej det är att börja om från början, börja om på nytt. 

  En sport jag skulle vilja pröva

Jag skulle vilja göra nånting HC som riktigt tar ut en - till det sista. Typ, crossfit. Med ett team som skulle puscha en. Jag har lätt att "fuska" om ingen ser på och jag blir trött. Ligger lite i huvvet det där. Om nån står och hejjar på en, så försöker man kanske extra hårt. Fast det borde vara för en själv man tränar. Men man är väl bara människa. Kickboxning eller boxning skulle också vara kul att träna. Jag har prövat på basics inom de, men sku va kul att lära sig ordentligt. Oj poledancing skulle vara häftigt att kunna också. Att orka svinga sig uppochner och hitochdit på en påle är ju lite häftigt. 

 En träningsform jag inte förstår

Bikinifitness. Jag förstår inte grejen att jämföra utseenden. Det är ju förmodligen personligt hela grejen, med egna mål man haft och visa upp sin framgång, men jag förstår bara inte det hela med att jämföra våra kroppsdelar med andra och den som har bäst vinner. Jag är dock inte alls insatt i denna träningsform. 

 Därför tränar jag/tränar jag inte

För att hålla mig frisk och för att må bra. På riktigt alltså. Sen är det för att jag mår så bra psykiskt av träning, jag lär känna min kropp med träning och kommer närmare min kropp med träning. Jag slappnar av med träning och kan ta ut mina aggressioner med träning. 

 Mina träningsmål

Hålla någon slags rutin och fortsätta träna för att må bra och inte för att "bli smal" eller "bli snygg" eller "få sixpack". 

Tack för idag, slut för idag. 

Bild från en löprunda. 

Publicerad 01.06.2017 kl. 18:05

"sommarlov"

Ahh. Inga närstudietillfällen längre. Nu är jag fri. Nästan. Några inlämningsuppgifter kvar och lite sommarprojekt på gång. Men annars är det klart för denna termin. Halvvägs genom nudå. 

Varit i studiebubbla den senaste tiden och börjar sakta men säkert titta ut igen och uppleva världen. 

Jag har många funderingar på lager och vill samla dem här i mitt lilla online-krypin. Jag gillar att formulera mig och sätta ord på mina tankar - men har inte hittat ro för att sätta mig ner för att skriva något och heller inte känt att jag haft något intressant att publicera. Ibland blir det så. 

Mitt humör har varit ungefär som vädret senaste tiden - ibland snö och hagel ibland 15 grader och sol. Men, jag har i alla fall äntligen kommit igång med min springning igen, som jag försökt nu i ett havt år utan framgång. Det är jag glad för. Det går dock lite trögt ännu och är lite väl tungt ännu. Det är jobbigt att inse att man inte är i samma form som man var förut. Inser att kondition är något man måste upprätthålla med kontinuerlig träning och inte förvänta sig att man springer lätt 20 km efter halv års paus. Nej det blir fyra-kilometers rundor med träningsvärk så in i norden efteråt. Inte så hjälpsamt för motivationen, men det är ju ganska självklart att formen förändras. Jag är ju bara människa, trots att jag skulle kunna vara katt i stället. 

Men tack och hej för den här gången, jag tittar väl in snart igen. 

Publicerad 16.05.2017 kl. 17:15

färdigställa

Jag är expert på att lämna saker på hälft.
Har mycket jag vill skriva om och kommer på nya intressanta ämnen men hinner inte färdigställa innan jag hittar nytt intresse. 

Publicerad 24.04.2017 kl. 10:14

senaste nytt

Senaste inkomna sms?

"Vikariatet bekräftat"
Hoppar in som eftisledare lite nu som då och får sms när jag behövs, vilket jag gjorde idag. 

Senaste selfien?

Senaste presenten du fått?

En muminreflex av damen ovan till höger. Förmodligen för att hon avskyr mumin. Ja tycker mumin e ganska chill å så. 

Senaste smeknamnet?

Malle(?)

Senaste musikupptäckten?

"Handlar du på mathem"
.. Upptäckt och upptäckt... en reklamjingle som int slutar spela i mitt huvud. 

Senaste personen du sovit bredvid?

Sambo

Senaste cravingen?

BRÖÖÖÖÖD!
Är så sugen på smörgås. Brukar drömma om reissumies "tosi tumma". Men "kan" ändå int ät de för de är gluten i de. The struggle is REAL.

Senaste sporten du utövat?

Promenix.

Senaste klädinköpet?

Rosa tskjorta....Rosa har aldrig varit någon favoritfärg och det mesta jag har på mig är svart eller grått eller någon mörk vinröd färg. Men fick impuls i affär och kom hem med en rosa tskjorta. Men den e cool. Så nu traskar jag runt i rosa. Heh. 

Senaste roliga historian?

Jag brukar alltid höra lite roliga historier nu som då, men nu då jag borde återberätta någon får ja blackout. Kommer inte på någon nu. Synd. Den roliga historian skulle säkert varit rolig att höra. 

Senaste personen du träffade?

Sambo igen här hej. Det blir lite så då man bor tillsammans. 

Publicerad 31.03.2017 kl. 17:20

Obalans

När jag varit förkyld tappar jag lätt mina rutiner, vilket får mig i obalans. Jag orkar inte äta regelbundet och motionera. Då jag en gång tappat rutinerna tar det länge för mig att återställa allt.

Jag blir lat, omotiverad och trött. 

För nån vecka sedan var jag dunderförkyld och låg mest i soffan och drack ingefärate. Ännu har jag inte hittat tillbaka till matrutiner och motion. Ju längre det går desto mer omotiverad känner jag mig. 

Ändå brukar jag tänka att jag saknar springadet, som jag senast gjorde i höst. Jag har inte kunnat springa utomhus i vinter på grund av köldastma och nu då det blir vår och plusgrader och jag skulle nästan kunna ta en löptur så har jag så svårt att komma igång.

Behöver en spark i baken. 

Jag som annars gillar att motionera skäms lite för mig själv då jag inte kommer igång. Jag bara sitter där och tänker att det skulle vara trevligt med lite frisk luft. Men jag kommer inte upp från stolen. 

Då känns det lite som om man misslyckas. För jag vet ju hur bra jag mår av att motionera och röra på mig. 

Publicerad 29.03.2017 kl. 09:39

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo

   


Vill du skicka kärleksbrev?
malin.m.l.lundstrom@hotmail.com