färdigställa

Jag är expert på att lämna saker på hälft.
Har mycket jag vill skriva om och kommer på nya intressanta ämnen men hinner inte färdigställa innan jag hittar nytt intresse. 

24.04.2017 kl. 10:14

senaste nytt

Senaste inkomna sms?

"Vikariatet bekräftat"
Hoppar in som eftisledare lite nu som då och får sms när jag behövs, vilket jag gjorde idag. 

Senaste selfien?

Senaste presenten du fått?

En muminreflex av damen ovan till höger. Förmodligen för att hon avskyr mumin. Ja tycker mumin e ganska chill å så. 

Senaste smeknamnet?

Malle(?)

Senaste musikupptäckten?

"Handlar du på mathem"
.. Upptäckt och upptäckt... en reklamjingle som int slutar spela i mitt huvud. 

Senaste personen du sovit bredvid?

Sambo

Senaste cravingen?

BRÖÖÖÖÖD!
Är så sugen på smörgås. Brukar drömma om reissumies "tosi tumma". Men "kan" ändå int ät de för de är gluten i de. The struggle is REAL.

Senaste sporten du utövat?

Promenix.

Senaste klädinköpet?

Rosa tskjorta....Rosa har aldrig varit någon favoritfärg och det mesta jag har på mig är svart eller grått eller någon mörk vinröd färg. Men fick impuls i affär och kom hem med en rosa tskjorta. Men den e cool. Så nu traskar jag runt i rosa. Heh. 

Senaste roliga historian?

Jag brukar alltid höra lite roliga historier nu som då, men nu då jag borde återberätta någon får ja blackout. Kommer inte på någon nu. Synd. Den roliga historian skulle säkert varit rolig att höra. 

Senaste personen du träffade?

Sambo igen här hej. Det blir lite så då man bor tillsammans. 

31.03.2017 kl. 17:20

Obalans

När jag varit förkyld tappar jag lätt mina rutiner, vilket får mig i obalans. Jag orkar inte äta regelbundet och motionera. Då jag en gång tappat rutinerna tar det länge för mig att återställa allt.

Jag blir lat, omotiverad och trött. 

För nån vecka sedan var jag dunderförkyld och låg mest i soffan och drack ingefärate. Ännu har jag inte hittat tillbaka till matrutiner och motion. Ju längre det går desto mer omotiverad känner jag mig. 

Ändå brukar jag tänka att jag saknar springadet, som jag senast gjorde i höst. Jag har inte kunnat springa utomhus i vinter på grund av köldastma och nu då det blir vår och plusgrader och jag skulle nästan kunna ta en löptur så har jag så svårt att komma igång.

Behöver en spark i baken. 

Jag som annars gillar att motionera skäms lite för mig själv då jag inte kommer igång. Jag bara sitter där och tänker att det skulle vara trevligt med lite frisk luft. Men jag kommer inte upp från stolen. 

Då känns det lite som om man misslyckas. För jag vet ju hur bra jag mår av att motionera och röra på mig. 

29.03.2017 kl. 09:39

Överraskningar & kladdig kaka

Min familj bor lite överallt i landet och det blir lätt en lång tid mellan träffarna.

Igår överraskade jag och min sambo min mormor och morfar med besök! Jag blir glad av att göra andra glada och det tror jag vi gjorde. Det är synd att man inte tar sig tid oftare att åka iväg och besöka familjen, men ofta blir man fast i sin egna vardag och sina rutiner. Eftersom det var ett överraskningsbesök bakade jag en dadelkladdkaka att ta med! Och vet ni vad, den här kladdkaka är himmel och pannkaka! Har jag berättat om den? Minns ej? Här kommer i allafall receptet! 


Dadelkladdkaka 

Ingredienser:

  • 9 msk kikärtsspad
  • 10 dadlar
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 5 msk kakao
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 msk agave
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt

( jag brukar laga dubbelsats, då passar den bra i en vanlig 22cm diameter pajform) 

Så här gör du: 

Ugnen på 175 grader. Mixa dadlar och kokos, jag brukar använda stavmixer. Häll i mandelmjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt och mosa ihop det. Smält kokosoljan i vattenbad och häll ner i smeten tillsammans med agave och kikärtsspad. Mosa till en jämn smörja. 

Smörj formen med kokosolja - häll smeten i formen och grädda i ugnen i 10 minuter, den är fortfarande väldigt kladdig när du tar ut den, som den ska vara! Sen brukar jag sätta ut den och då den kallnat är den redo för magen! Då den svalnat så håller det kladdiga ihop bättre! ( Ha den inte längre i ugnen, det har ja prövat.. då blir den torr och smulig) 

Servera med valfri grädde och gärna frusna syrliga bär. NAM!


Så, denna kaka följde med på besöket och fick absolut godkänt. Det här är en kaka som jag och sambon brukar smätta ihop lite nu som då, då vi känner att de är dags för kaka till kaffet. Eftersom det är söndag och de flesta är kanske lediga och chillar hemma så tycker jag man skall springa iväg til närmaste butik och inhandla ingredienserna och smätta ihop kakan. 

Lycka till! 

Nu annars om vi forstätter på hälsofreak-efterrätter så kan jag ju informera er om att idag blir det avokado-kakao-pudding. Jag är galen i raw-hälso-efterrätter. Vill ni veta hur man gör det också? OK. Här kommer receptet: 


Avokadopudding

  • 3 mogna avokadisar
  • 10 urknärnade färska dadlar
  • 1,5 dl kako
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk lönnsirap
  • saft av en citron

Mixa allt, pressa i lite citron sen. Kasta in i frysen en stund. MUMS! Dock blir det inget stort smakprov för mig. Min kropp tycks inte klara av feta maträtter och ger mig magknip och illamående av t.ex. avokado, grädde och för mycket oljor. Men ibland kan jag inte motstå att ta ett smakprov. 

 

12.03.2017 kl. 14:25

Dagens nyheter

What's new? 

Idéer & inspiration

Visst kan man söka nya recept på nätet, men det finns så mycket att välja mellan och man måste ofta veta vad man söker efter för att hitta något intressant. Jag och sambon klickade hem 3 receptböcker för att få lite ny inspiration till olika maträtter för att inte bara laga samma sak varje vecka. Det blir lätt så då man kommit underfund med vad man gillar. Direkt började vi post-it lappa varje sida som innehöll recept som vi tänkte att vi skulle kunna göra kommande vecka, det slutade med att var och varannan sida hade post-it lapp. Just "Vegan BBQ" gillar jag för att där kommer massa tips på rätter man kan grilla på sommaren. Åh sommar, nu börjar ja tänka på sommaren. 

Kikärsspad och dess magi

Jag gillar då man kan undvika att slänga och istället använda det till något annat. Har ni testat på att laga de omtalade kikärtsmarängerna? Det är inte det enda som man kan göra med kikärtsspadet! Jag skrollade nämligen förbi detta recept som va linkat på en Facebooksida och testade det direkt. Det blir fruktansvärt god aioli och jag gissar att man egentligen kan göra vad som helst för slags sås med vispad kikärtsspad! Testa! 

08.03.2017 kl. 16:31

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo

   


Vill du skicka kärleksbrev?
malin.m.l.lundstrom@hotmail.com