Den Lilla Berättelsen Om Mig - 1

22.05.2016 kl. 13:37

Den här lilla bloggen har legat och skräpat allt för länge, som jag skapade en gång i tiden som ett litet 'uppror' mot dåtidens typiska 'dagens outfit bloggar'. Jag har använt den på senaste tiden bara för att hitta minnen eller hitta bilder från förr.

Det är två år sedan jag skrivit något här. Jag har alltid haft svårt med att publicera saker på internet och inte förstått mig själv ibland om jag vill 'dela med mig' eller inte, jag är lite tudelad i denna fråga. Visst är det kul att vi kan läsa om varandras vardagar, men vill jag vara en 'sån' som postar vad jag äter på internet. Ja vet inte? Kan man lägga texter upp på en blogg utan att bli en 'sån'? Vad nu en 'sån' är. 

Jag har ingen aning om vad det här kommer bli till. Men just nu känner jag att detta intresserar mig. Det här med en blogg. En personlig sida. Mina fingrar glöder och nu bär de av. 

Det känns som om jag behöver en plats för att placera mina tankar på, skriva av mig. Samla allt i ett visuellt hjärnkontor. Kanske för att jag själv är så vilsen att jag på något sätt behöver bekräfta mig själv i text. Men vem fan tror jag att jag är då? Varför skulle mitt liv vara intressantare än någon annas. Speciellt så intressant att det skulle vara värt att läsa om. Det är det säkert inte. Inte alls intressantare än någon annans. Högst antagligen väldigt vanligt. Mediokert. Det bästa av allt med internet är att den som vill får läsa, man klickar lätt bort om det inte intresserar. Det bästa av allt med detta är att jag inte strävar efter läsare, siffror eller likes, utan vill i så fall dela med mig till nära och kära. Fortsätta på någonting oklart, göra det klart för mig själv om vem jag är genom att formulera det på en sida där jag kan skrolla igenom mitt liv och läsa mina tankar till skrift. Visst kan man  säkert lösenordsskydda bloggen och hålla den helt och hållet för sig själv, men tänk om man missar chansen att bli en rik och famous influencer då?

Haha.

Sen är det ju alltid kul om nån råkar känna igen sig i det jag klottar ner. Kanske uppskattar det och tycker det är intressant. Men jo, sen jag tystnade har jag tappat mitt sting, hur skall man formulera sig nu igen?


Men hej, ja kan ju introducera mig litegrann, för att jag har varit tyst så länge så att någon kanske till och med har börjat fundera över vad jag håller på med nuförtiden. Ibland låtsas jag att Instagram är en blogg, där man kan berätta lite kula grejer, men skall jag vara ärlig läser inte jag ens mina egna texter där.


Jag "lider" av en liten paranoia över att jag plötslig en dag inte skulle minnas alla roliga minnen eller livshändelser och ännu värre all data som skulle finnas på minnesskort, hårdiskar och i molnet skulle försvinna. Det irriterar mig lite också att alla fina bilder man någonsin tagit endast existerar i en mapp på datorn eller som en fil på ens minnessticka.

Därför brukar jag anteckna och fotoalbumma bara för säkerhetsskull..  

På äventyr jag hittar på ibland brukar jag ta med mig en engångskamera och framkalla fysiska bilder, bara för att jag säkert skall komma ihåg upplevelsen. Sedan samla bilderna i en fysisk bok som man kan bläddra i nu som då. Ibland printar jag även ut bilder, limmar i en bok med svarta sidor. Där brukar jag skriva ner korta meninar, med en vit penna, som jag vill minnas. Där finns allt från kvitton till folders. Det bor väl en liten hamstrare i mig. 

Förbereder mig för jordens undergång ni vet. 

Men det går i perioder. Ibland vill jag spara allt jag kommer över, ibland åker allt i roskisen (=skräpkorgen). Men trots detta försöker jag ändå minimera materia i mitt hem. Steg för steg.  Jakten på minimalismen ni vet.


Jag är en liten fjärt i universum, även du.  


I augusti 2015 förflyttade jag mig från Jakobstad till Hufvudstaden och studerar något jag drömde om att studera senast jag skrev i den här bloggen, nämligen Kulturproducentskap.

Jag har många hem, en mor i Jakobstad och en far på Åland och har en bakgrund av femtioelva flyttar kring svenskfinland.  Trots det har jag nog inte längre ett "hemhem". Jag har ju såklart mitt egna hem jag bor i nu. Jag känner mig alltid lite vilsen i frågan om varifrån jag kommer och var min hemort är. Kan man svara överallt och ingenstans? Hur klyshigt de än låter så har jag insett att vad som än omger mig så är det viktigast att jag känner att jag är mitt hem. My body is my temple, right? 

Kärt barn har många hem? 

Jag har haft det ganska svårt att anpassa mig till huvudstads-livet. Det tar kanske en tid, eller så lär jag mig aldrig. Jag kommer i alla fall på mig själv ibland att drömma om en stockstuga i skogen, där jag odlar min föda på bakgården och gungar i en hängmatta medans jag avnjuter en bok om socialpsykologiska fenomen. Jag gillar att leva enkelt, men ändå stimulerande.

Här i Helsingfors råkade jag plötsligt en dag finna min kärlek och vi bor nu tillsammans i vår lilla tvåa. Han råkar nu vara Ålänning och uppvuxen på landet. Tack vare honom så är min  långsamma "stads"anpassning inte så ensam. 

Missförstå mig inte nu. Jag gillar nog städer. Det är mycket som blir enklare i en stad. Men jag tror det finns många faktorer som gör att just den här anpassningen går trögt. 

Jag kämpar t.ex. med finskan varje dag, som är en väldigt svag sida hos mig, och tycks snackas väldigt mycket här i huvusdaden.


To Be Continued


Va ska ja sätta för bild här nu då? Kanske den här. En liten självis. 


I morgon kommer fortsättning på denna wall of text! Stay tuned. Vi kan kalla denna serie "Den lilla berättelsen om mig".

HÄR kan jag sedan linka delt två och
HÄR sista delen. 

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo