Öööö, hej! pt 1.

Publicerad 22.05.2016 kl. 13:37

Min kära blogg har legat och skräpat allt för länge, som jag skapade en gång i tiden som ett litet uppror mot dåtidens typiska "dagens outfit bloggar". Jag har använt den på senaste tiden bara för att hitta minnen eller hitta bilder från förr.

Två år har jag varit borta härifrån. Jag har alltid haft svårt med att publicera saker på internet och inte förstått mig själv ibland om jag vill eller inte, jag är lite tudelad i denna fråga. Visst är det kul att vi kan läsa om varandras vardagar, men vill jag vara en sån som postar vad jag äter på internet. Ja vet inte? Helst int? Kan man lägga texter upp på en blogg utan att bli en sån? 

Det känns som om jag behöver en plats för att placera mina tankar på, skriva av mig. och det bästa av allt med internet är att den som vill får läsa, man klickar lätt bort om det inte intresserar, och det bästa av allt med mig är att jag inte strävar efter läsare utan vill i så fall dela med mig till nära och kära, men allra helst fortsätta på någonting oklart, göra det klart för mig själv om vem jag är genom att formulera det på en sida där jag kan skrolla igenom mitt liv och läsa mina tankar till skrift. Visst kan man lösenordsskydda bloggen och hålla den helt och hållet för mig själv, men tänk om man missar chansen att bli rik då? Haha, ibland är jag rolig, och ibland tycker bara jag att jag är rolig.

Sen är det ju alltid kul om nån råkar känna igen sig i det jag klottar ner. Men jo, sen jag tystnade har jag tappat mitt sting, hur skall man formulera sig nu igen?


Men hej, ja kan ju introducera mig litegrann, för att jag har varit tyst så länge så att mina nära och kära kanske också har börjat fundera över vad jag håller på med nuförtiden. Ibland låtsas jag att Instagram är en blogg, där man kan berätta lite kula grejer, men skall jag vara ärlig läser inte jag ens mina egna texter där.

Jag "lider" av en liten paranoia över att jag plötslig en dag inte skulle minnas alla roliga minnen eller livshändelser och ännu värre all data som skulle finnas på minnesskort, hårdiskar och i molnet skulle försvinna.

Det stör mig lite också att alla fina bilder man någonsin tagit endast existerar i en mapp på datorn eller som en fil på ens minnessticka.

Därför brukar jag anteckna och fotoalbumma bara för säkerhetsskull..  

På festivaler eller andra äventyr jag kan göra brukar jag ta med mig en engångskamera och framkalla fysiska bilder, bara för att jag säkert skall komma ihåg upplevelsen och att bilderna skall finnas i en fysisk bok som man kan bläddra i nu som då. Ibland printar jag ut bilder, limmar allt i en bok med svarta sidor. Där brukar jag skriva ner allt, med en vit penna, som är värt att minnas. Där finns allt från kvitton till folders

Förbereder mig för jordens undergång ni vet. 


Jag är en liten fjärt i universum, även du.  


I augusti 2015 förflyttade jag mig från Jakobstad till Hufvudstaden och studerar något jag drömde om att studera senast jag skrev i den här bloggen, nämligen Kulturproducentskap.

Jag har många hem, en mor i Jakobstad och en far på Åland. Jag känner mig alltid lite vilsen i frågan om varifrån jag är. Kan man svara överallt och ingenstans? 

Kärt barn har många hem, right? 

Jag har haft det svårt att anpassa mig till huvudstads-livet. Det tar kanske en tid, eller så lär jag mig aldrig. Jag kommer i alla fall på mig själv ibland att drömma om en stockstuga i skogen, där jag odlar min föda på bakgården och gungar i en hängmatta medans jag avnjuter en bok om socialpsykologiska fenomen. Jag gillar att leva enkelt, men ändå stimulerande.

Här i Helsingfors råkade jag en dag finna min kärlek och bor nu med honom i vår lilla tvåa. Han råkar nu vara Ålänning och uppvuxen på landet. Tack vare honom så är min stadsanpassning inte så ensam.

Jag kämpar med finskan varje dag, som är en väldigt svag sida, men snackas väldigt mycket här i huvusdaden.. jobbigt läge.


To Be Continued! 


Va ska ja sätta för bild här nu då? Kanske den här: 


I morgon kommer fortsättning på denna wall of text! Stay tuned. Vi kan kalla denna serie "Öööö, hej!". HÄR kan jag sedan linka delt två och HÄR sista delen. 

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 


Vill du veta mer om mig? Läs HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.


Namn: Malin
Smeknamn: Malle

Ålder: 22

Utexaminerad Kulturmontör

Fortsatta nuvarande studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Hemort: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra hemorter: Åbo, Houtskär, Kimito

   


Vill du skicka kärleksbrev?
malin.m.l.lundstrom@hotmail.com