Öööö, hej! pt. 2

Publicerad 23.05.2016 kl. 15:15

Fortsättning på pt 1. 

Behöver man nån inledning nu? Näh, kolla pt 1, så kallar vi det min inledning. Vi kör direkt tycker jag. 

Jag lever och lär med en inflamatorisk, troligen autoimmun sjukdom, psoriasis, som inte syns så värst på utsidan, den gömmer sig under mit hår på skallen, men dessvärre märks av i vardagen och på insidan. 

Autoimmunitet är immunförsvarets skadliga angrepp med autoantikroppar på kroppens egen vävnad, vilket kan yttra sig i sjukdomar. Alla människor har en viss grad av autoimmunitet, men när den blir för hög blir den skadlig.

Detta har gjort att jag varit tvungen att förändra min diet till en antiinflamatorisk sådan, för att undvika utslag, som gör att jag nu lever och mår med att äta väldigt veganskt, väldigt glutenfritt och väldigt eko-superfood och allt sånt där. Och jag älskart. Jag har hittat något som passar mig och gör att jag mår bra. Men som blivit mer än bara mat, it's a lifestyle maaan. Nämen jag har hittat något som får mig att må bra. Psykist och fysiskt. 

Jag har även länge haft problem med matsmältningen och tarmarna och sen jag vände min kost mot den gröna sidan försvann all symptom. 

Så, jag brinner för veganism, ekologiskt tänkande och annat glatt. Yep jag yogar ibland då jag finner ro men jag slarvar också ibland eftersom jag lätt fastnar i vardagens ekorrhjul.

Jag är en mångsysslare *läs "Creative Compulsive Disorder"* som ofta hittar på en ny sak innan jag är klar med den första.

Jag älskar att informera personer och att lära ut det jag lärt mig och insett, hej här funkar ju också en blogg ganska bra, najs insikt.


Kanske jag nu bara släpper hela bomben så har jag det gjort. Jag hade ju faktiskt en gång i tiden tänkt skriva en självbiografi för ja trodde faktiskt då att jag var enda som hade det så usligt, men man lär sig med tiden, det är inte bara jag. Kanske man även skulle hoppa på trenden och försöka informera om att det faktiskt är vanligare än folk tror och för att det borde vara mer okej att prata om det.

För det är faktiskt så, det känns skämmigt att nämna att man har psyket ostabilt. Varför har det blivit så? 

Sen så kan det ju vara intressant för de som aldrig visste. För att jo jag vet att människan älskar att höra skvaller. Inklusive jag. Anyway:

Jag är en av de som levde och led många år med ätstörningar, något som jag då trodde var väldigt ovanligt, men ack jag fick sedan lära mig något helt annat. Så många har gått igenom och lever med denna sjukdom. Jag kom mig ur ätstörnings beteendet och tankarna tack vare professionell hjälp och min egna vilja att bli sjukdomen kvitt. Sommaren 2015 blev jag friskförklarad. Alltså förra sommaren, oj vad tiden går.

Det har alltid varit jobbigt för mig att prata om kroppen, även nu, men jag tror jag nu hittat en balans och börjar så småning om tycka det känns ok att komma med till stranden och klä av mig till bikini. Det här är en historia i sig, som kanske förtjänar egen helt egen text. Vi får se. Här är två bilder linte så långt från varandra, men länge sen. Min kropp har förändrats och jag har förändrats

                      

Jag kommer inte lägga upp några före och efter kroppsbilder. Min kropp har förändrats men alla former har varit okej, det är bara min sjukdom som fick mig att tänka annorlunda. 

Okej, det var inte bara det som tyngde mitt sinne. Jag insjuknade då även i depression som har hängt med sedan dess. Det var väldigt jobbig under många år innan jag gjorde något åt det. Den känns mer kronisk i dagens läge eftersom jag än idag inte klara mig utan att tugga mitt piller varje morgon. Det känns som om jag fastnat går på samma väg, där jag gör små små framsteg nu som då. Jag brukar trösta mej med att jag är i en väldigt känslig ålder. Då det händer mycket på en gång och stora livsförändringar sker blir det lätt en börda för de som haft psyket svajigt. Vi får se vad som händer i framtiden. Vi kan kalla framtiden för Unknow Pleasures, bara för att ja e smyg-fangirl av Joy Division och hela faderullan. 

Jag önskar dock att i framtiden skall jag klara mig utan att tugga piller. Det känns inte som en långsiktig lösning utan jag vill också få igång min egna serotoniproduktion. 

Det känns lättare att skriva ner allt detta i ett blogginlägg som jag kan låtsas att ingen egentligen läser. Men att tala om mitt förflutna är alltid jobbigt. Dock tror jag det är bra att diskutera om jobbiga händelser. Det blir som lite terapi lixom. 


Tack vare att man en gång var in i väggen så blir det lättare att det blir för mycket för mig och jag har en lägre gräns än många andra. Jag försöker ofta arbeta i takt med resten, men många gånger får jag svälja min stolthet då känner att jag bara inte orkar mer. Men det är som det är, som jag brukar säga och jag lever en dag i taget. Jag har hittat fram till en vardag som fungerar för mig och det går bra, jag måste bara kämpa för att hålla det stabilt.

Jag mår ofta bra och har hittat ting som gör mig lycklig. Och insett att livet handlar relationer och vänskap, de e så jäkla viktigt att ha bra personer runt om sig, och lika viktigt är det att man behandlar dem bra. 


Jag fastnar allt för lätt i vardagens stress och ser mig nu som då i spegeln och måste riva ner mig till verkligheten, vad som nu är verkligheten. Då brukar jag säga  att jag tappat mitt zen och måste hitta tillbaka. Höh.

To Be Continued! I morgon kommer sista delen!
Den kommer jag också att linka HÄR.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 


Vill du veta mer om mig? Läs HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.


Namn: Malin
Smeknamn: Malle

Ålder: 22

Utexaminerad Kulturmontör

Fortsatta nuvarande studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Hemort: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra hemorter: Åbo, Houtskär, Kimito

   


Vill du skicka kärleksbrev?
malin.m.l.lundstrom@hotmail.com