En kulturproducent

29.05.2016 kl. 14:29

Då jag gick ut högstadiet visste jag redan att jag ville bli kulturmontör. Första året på kulturmontörsutbildningen var jag såld och drömde om att i framtiden studera till kulturproducent i huvudstaden någon gång. 

Så, här är jag nu. Vad gör jag då? Vad är egentligen kulturproducent? 

Ja vi skall väl på något sätt ta reda på det också under vår utbildning. MEN vi får lära oss om producentskap inom kulturbranschen, som kan vara allt från festivaler, teatrar, kulturevenemang och musikuppträdande. Det handlar alltså om att ordna och skapa och allt det som finns omkring. Utbildningen är så bred så det känns som om jag kan arbeta med vad som helst i framtiden, som har med kultur att göra, och det känns tryggt. 

Kolla in linken till beskrivningen så kanske du får något på klart iaf. Tryck HÄR. Kanske du är intresserad att bli kulturproducent? 

Jag har träffat fantastiska människor via utbildningen speciellt min klass och redan första året hunnit träffa många kontakter som man kan ha nytta av. 

En bild på klassen, nerklottad av mig: 

Det känns rätt och jag trivs med mina studier. Ibland känner jag mig dock "lost" eftersom många strävar efter stora häftiga evenemang, att arbeta med de största artisterna och hänga med de häftigaste producenterna. Då hör jag mig bara tänka, blod, svett och tårar.. och stress.
Jag strävar åt ett annat håll. Något mindre, något mysigare, nåt evenemang här och där, man skrattar och trivs med arbetskollegorna och skapar upplevelser för människor. Något sånt ja. Vi får se. 


 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo