"sommarlov"

30.05.2016 kl. 10:43

ÄÄÄÄÄ panik. Ingen aning. Varför måste man ha klar arbetsplats i Januari, varje dag planerad i juni och juli, en veckan semester i Nangijala och hälsa på släktingarna i var nu släktingarna bor. 

Ja gillar att ha saker planerade, men de går nog för långt ibland tycker jag. Det är sommar, kan man inte bara CHILLA! Ja blir så trött på de här med att jobba jobba, pengar pengar. Usch vad jag hatar pengar, och älskar dem.

Tänk om man bara fick ta ledigt en sommar, utan att tänka på hur man skall klara av att betala hyran, utan att vara rädd att man inte har råd med att handla mat. Där man hade möjlighet att åka runt och hälsa på vänner som bor lite överallt och kanske besöka en ny stad. Men allt skall ju kosta. Och om man inte slavar i flera år och sparar så finns inte dessa möjligheter. Själv behöver jag försöka ta det så lungt som möjligt, men ändå inte så att jag får tråkigt. Fast det lätt blir för mycket för mig och jag blir orkeslös, blir jag ändå rastlös ibland. Bra mix, hmm. Jag vill försöka ha en så varierande sommar som möjligt, få uppleva. Jag har en liten sommarkurs jag kommer att gå, försöka hälsa på både mor och far. Sedan kommer jag försöka orka med praktik i juli. Ja vill ta dagen som den kommer och planera där efter. 

Vår sommar här i Finland är så kort, och om man bara skall jobba, jobba, jobba hur skall man hinna njuta? 


 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo