Morgonmål - min favoriträtt

24.05.2016 kl. 11:18

Folk brukar tro att jag skämtar då de får höra hur mycket jag gillar morgonmål! Visst är det najs me luch osv, men inget slår morgonstunden vid frukosten. 


Först och främst är det så jäkla gott och fräsht med en hälsosam frukost och så startar den hela dagen. Frukosten för mig är något heligt och dagen kan bli förstörd om jag missar den. En liten stund då jag kan avnjuta min gröt som är täckt med bär och frukt och sörpla i mig en skvätt mörkrostat kaffe och titta ut genom fönstret. Det är meditativt! Att fyllas med energi medan man stirrar tomt ut på bakgården och solen börjar kika fram bakom husen. Efter det är man redo för dagens alla aktiviteter, möjligheter och hinder. 

Sätt er in i detta, så kanske ni förstår: Solen kikar fram, det är sommarmorgon men ännu ganska svalt i luften. Fåglarna har just börjat kvittra och det är dagg på gräsmattan. Man sitter på balkongen med sin morgonrock och drar in ett djupt andetag av skog och sommar (här är det mest då stadsavgaser och pollen, men de får duga). Sen tar du en klunk av ditt mörkrostade Arvid Nordqvist REKO som du kokat med en sked mindre pulver än vatten och strött lite  ceylonkanel över innan du satt igång kaffekokaren. Koffeinet rusar genom kroppen och det kittlar till i hjärnan (Det där lät lite väl koffein-beroende-igt). Sen har du två hembakade glutenfria smörgåsar med OATLY's PåMackan och massa salladsblad, tomater, gurka och persilja så att inte ens själva brödet synns. Tar en stortugga och bryter nattens fasta med första fasta födan sen igår och smakerna bara snurrar i huvudet. Är ni Sålda? Morgonmål är det bästa som finns? Ok, mitt morgonmål ser ju int alltid ut så där. Men det är min drömfrukost kanske! 

Är det bara jag som ser denna morgonstund så helig som jag gör? Haha. 
 

Idag var det dock lite för kyligt att sitta på balkongen men det blev i allafall en blandning av alpros nya osötade soygurt och apelsin, blåbär, svartavinbär och lite kanel överstrött. Mumsfilibabba. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo