Tänka sig!

22.06.2016 kl. 23:12

Jag inser att jag faktiskt åstadkommit något här i livet. Vilket jag ofta glömmer bort att tänka på eftersom jag är ganska självkritisk. 

Om man ser med nån annans ögon kanske man inte genast förstår. Men låt mig förklara. Jag tycker att "åstadkomma något" faktiskt är enklare än en tror och att just du har säkerligen kommit längre än vad du trodde i början.

Jag behöver påminna mig själv för att jag inte skall bli blind för mina egna prestationer. 

Man kan kanske tro att det här med att åstadkomma något gäller pengar, rikedom och arbetsrelaterade framgångar. Men jag anser att åstadkomma något är att utvecklas som person. Att inse och att få perspektiv. 

Då jag gick ut nian var jag en förvirrad liten tonåring som inte visste vad jag skulle göra med mitt liv. Jag drömde att komma in på kulturmontörsutbildningen och hade faktiskt ingen plan B. Jag trodde inte på mig själv och vågade inte hoppas. Se nu, jag kom in i skolan, jag fick examen och jag klarade det galant och nu studerar jag till och med vidare inom samma bransch.

Första året på yrkesskolan led jag av grym social ångest och jag var så osäker på mig själv och klarade inte av att presentera uppgifter framför folk utan att kalsvettas ut all min kroppsvätska. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av utbildningen, jag var t.o.m. påväg att hoppa av. Men se, jag har utvecklats och nu leder jag stora grupper, håller föredrag och är projektledare. Jag håller presentationer dagligen inför publik och håller t.o.m. lektioner ibland. Tänk hur man kan utvecklas. Jag blottar även min nakna själ här på min lilla funderingsblogg. Något jag inte trott för ett år sen.

Jag är med och leder projekt för ungdomar i olika former av fattigdom i hela europa. Jag får delta i viktiga möten och diskutera med organisastioner som gör skillnad.

Då jag gick ut nian trodde jag att jag skulle bli kvar i Jakobstad och inte ha något att göra på vardagarna och bo hemma och leva på min mammas inkomst. Nu studerar jag vidare i Helsingfors och har kommit längre än jag någonsin drömt om. 

Jag ger mig en klapp på axeln och hoppas ni också en dag inser hur mycket ni har åstadkommit med er själva, hur man utvecklas dagligen. Kom ihåg att delmålen också är att nå något.  Skit i jantelagen. 

Go me!
Ja int vet jag vad jag sysslar med på bilden. Jag försökte faktiskt hitta en normal bild på mig. Men det är en utmaning. Nå, här får ni ett litet leende och mina under-ögonen-skrattgropar. Det är Therese Rauma som fotat. 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo