Sommar funderingar

14.07.2016 kl. 12:51

Det blev inte alls som jag tänkt. Sommarplanerna blev ändrade och jag hade länge svårt att acceptera att det belv så. Att gräva ner mig i negativa tankar är jag specialist på.

Vi hade tänkt vara på Åland och ta det lungt och njuta i naturen, men vi blev "strandsatta" i Helsingfors. Min sambo fick jobb i stan men jag ville ju spendera sommaren på Åland med honom. Min far som är bosatt på Åland åkte iväg på resa och plötsligt var alla Ålänningar jag ville spendera min tid med inte längre på kobben. Allt jag såg framemot var bortblåst och plötsligt blev min morrondag obetydlig. 

Jag såg endast hinder och behövde en liten spark i baken. Det tar inte länge innan mitt sinne blir för mörkt om jag inte tar mig ur tankebanorna. 

Jag reste norrut för att träffa mor, syskon, katt och vänner, fick lite ny energi, ändrade tankebanor och känner att det är inte alls så farligt som jag upplevde det som. Det är nästan lite löjligt att jag blev så upprörd som jag blev. Men det är så, om man har ostabilt mående, så har man svårt för förändringar, en liten sak kan bli så stor så stor. 

"He finns värr"

Katten, oj katten. Det är inte sant vad man saknar en liten svart fyrbent filur. Hon som varit vid min sida i 14 år nu. I vått och torrt. Haha tänkt att man kan sakna en så vild sak, som älskar att attackera benen om de är bara. Hugger till om man pajat henne för länge, och vill dela med sig av sina fåglar hon käkar och lämnar inälvorna på golvet.

Men hon som då man minst anar det kommer och värmer en med kärlek och lägger sig i famnen då man har en dålig dag. Hon som pratar så mysigt, ett krrrrt då hon är hungrig och ett mjÄhh om hon vill ut, ett mrrjaa om hon svarar på rop. Som kommer springande från andra sidan skogen då man ropar på henne och glatt går i åttor runt benen. Molly, älskade Molly. Jag kallar det katt-terapi.

Allt sitter i huvudet. Jag kan vara lika lycklig här som någon annan plats jag i hemlighet drömt om, det är ju med vem jag spenderar tiden med som spelar roll och hur jag använder min tid. 

Nu då jag har extra tid vill jag spendera tid på mig själv, göra saker jag mår bra av, skita i energitjuvar och tomta omkring i skogen för lite "shinrin yoku"

Jag har funnit nya drömmar, mål och planer. Det tog en stund att anpassa sig bara. Jag lär mig. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo