Svenskis

14.09.2016 kl. 21:53

Igår var en annorlundare dag.

Igår spendera jag mycket av min dag på Svenska Teatern. Via skolan går vi en kurs där vi ska va delaktiga i ett projekt, fast forward…jag hamnade på Svenska Teatern.

Det här är något nytt för mig. Jag har aldrig vari på Svenska Teatern I Helsingfors förr, och första dagen jag kliver in där så så spenderar jag min halva dag där på olika sätt. Först I jobbets (praktikens) tecken och sedan för nöjet.

Jag har alltid undrat hur det är att jobba på en teater, vad som händer bakom kulisserna. Nu får jag se med egna ögon hur allt går till.

Det är bra att våga sig utanför sin comforzone, göra någonting annorlunda (nu tänker jag mer på jobbet), fast visst kan det va att gå utanför en comfortzone genom att gå på en teater också.  Jag kastar mig in i något som jag inte har en aning om. Men jag vill gärna bredda mina vyer, hålla öppet sinne och lära mig hur det går till i denna bransch. 


Från jobb till nöje.

Jag och två kompanjoner spetsade tisdagskvällen med teaterkonst. Lite för att känna omväxling och få uppleva någongting nytt.

Skattkammarön var pjäsen som underhöll oss. 

Det var via min kompis som allt ordnades, så jag hade till först inte ens en aning om vad vi skulle se för pjäs. Jag tror det gjorde hela kvällen lite mer spännande. Att helt ovetande gå in på en teater och sätta sig bland publiken. Att utan någo alls förväntingar uppleva en pjäs som spelas för en. Det kan vara nyttigt ibland tror jag. Att inte få förutfattade meningar, lite som att inte läsa eller kolla trailer före man ser en film. Då upplever man allt från början, allt börjar på noll. Sen kan det bara bli bättre. 

Jag kände nostalgi. Har någon annat kolla serien "Sökandet efter Skattkammarön" som gick på SVT runt år 2004. (Originaltitel: Search for Treasure Island). Jag minns att jag var så fast i den serien och tyckte det var så spännande och nu då jag var på teatern så började jag tänka på denna serie och alla dessa tv-tittar minnen jag har. Haha. 

Ok, så rekvisitan på teatern, wow. Är det så här satsat på alla teatrar? Det kändes som jag var på en skattkammarö! 

Den här teatern var anpassad att skulle passa barn från 7 år, vilket jag nog märkte eftersom allt var väldigt övertydligt, jag behöde inte riktigt tänka själv. Vilket kan vara skönt ibland också. Men pirater är coolt och skatter är najs, så tack för upplevelsen skattkammarön!

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo