Rutiner

06.10.2016 kl. 12:59

(Vi kan låtsas att klockan på bilden säger 7.00)

Väckarklockan ringer 7.00 och jag stiger upp, sträcker på mig och sätter mig bekvämt på golvet. Jag Programmerar mig inför dagen. Jag går igenom saker jag funderar över och ställer in sinnesstämningen för dagen för att uppnå ett positivt och avslappnat sinne. Balans. Plötsligt har 10 min gått och jag har omedvetet mediterat.

Sedan som en fortsättning på att förbättra programmeringen kör jag en andningsmetod som får mig att känna mig piggare och positivare tack vare syreöverdos. Andingsövningen avslutas sedan med en iskall dusch och hela min kropp sprudlar av energi. 

Jag tar en ingefärashot och sätter på kaffekokare. Sedan förbereder jag gröt-chiafrön-kokosolja-nypa salt. Plockar åt mig extra vitaminer samt min dagliga dos lycka och sväljer det med ett stort glas vatten. Dricker åt minstone en halv lite före jag äter någonting annat.

Sätter mig vid köksbordet och tittar ut. Kollar vad det är för temperatur, vad är det för väder, vem går där nere. Är i stunden.

Gröten passligt färdig till kaffet, häller över frysta bär och skivar en banan över gröten, bryter i några färska dadlar och häller över kanel. Mmmm. Sitter i lugn och ro och äter frukosten. Ibland läser jag yle-nyheterna som skickas till min whatsap varje morgon ibland tittar jag bara ut. 

Detta är mina morgonrutiner som får mig att må bra, som hjälper mig att få balans. Dessa rutiner gör att jag orkar och får extra energi. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo