Vad lägger jag på mackan?

09.10.2016 kl. 15:00

Dethär inlägget har hoppat mellan publicerat och ej publicerat. Det har att göra med att jag, som är en liten virrpanna, glömt bort att jag haft detta inlägg halvfärdigt någonstans här i cybervärlden och tydligen lagt på någonslags tidspublicering, fast jag ej slipat det färdigt. Men nu tänkte jag publicera detta på riktigt. He he. 

Ok, here we go. 

Ibland brukar jag få en "baknings-kick" och ställer mig i köket och bakar bröd, sockerfria bakverk och annat skoj. Eftersom jag äter glutenfritt har jag haft lite utmaning med att få brödet att bli bra, men man måste bara lära sig hur mjölet fungerar eftersom det inte riktigt fungerar på samma sätt som vanligt mjöl.

Något som hjälpt mig på traven är en bok jag fick i julklapp av min mor.

"Nytt bröd - baka gott glutenfritt" av Jessica Frej & Maria Blohm

Det jag lärt mig då jag testat mig fram är att en glutenfri deg faktiskt skall vara kladdig då den är "klar". Om jag går dit med mer mjöl så blir den bara torr och faller i sär sedan. 


Men mitt favorit"bröd" är ändå fröknäcke! Så enkelt att baka själv och fungerar lika bra i sig själv som snack som med pålägg.

Men det funkar hur bra som helst att baka glutenfritt. För någon dag sedan fick jag för mig att fixa naanbröd till en curry-quorngryta å de blev hur bra som helst. 

Ja, till min rubrik. (Såhär är det alltid, jag virrar alltid utanför och runtom det jag egentligen tänkte säga). 

Vad jag helst lägger på min macka i stället för det vanliga: "smör,ost o. skicka" är:

1. Tahini 

2. Hummus

3. Mandelsmör

Ovan på det sedan kommer massa salladsblad - helst sådana som knastrar då man äter, eller grönkål. Persilja/Spenat, tomat och gurka. 

Denna bruna kletiga sörja är Tahini. Ser kanske lite mystiskt ut och många kanske inte gillar den speciella smaken. Men jag kan bara inte sluta käka tahini. Tahini är alltså en sesampasta gjord på rostade sesamfrön. Smakar mustiga brända frön. Haha om man skall försklara smaken. Mmm. 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo