Hår 2

26.10.2016 kl. 12:58

Okej, som jag nämnde senast skulle jag testa henna på mitt hår. Nu är det gjort. Låt mig berätta hur det gick: 

Ja, i mitt hår smetade jag en brun hennasmörja med denna beskrivning:

"Våra hennakakor är gjorda av den finaste persisk hennan, återfuktande kakaosmör och vackra eteriska oljor som både får ditt hår att se och dofta underbart. Henna ger ett skyddande lager utanpå håret, vilket betyder att färgen blir unik för dig då din egen hårfärg utgör grunden. Vår henna finns i fyra färger, Brun innehåller indigo och en nypa av malet kaffe för att ge ditt hår en djup chockladbrun färg och nässlor som lugnar hårbotten." 

Jag sov med klottret i mitt hår en natt med plastfolie lindat runt mitt huvud. Jag så ut som en alien, synd att jag inte kom att tänka på kameran. På morgonen sköljdes kletet bort och jag såg mig i spegeln. 

Oj. 

De blev mörkt. 

De trodde jag inte. Då jag testade på mitt nackhår samma färg för att se om min hårbotten reagerade och hurudan färgen skulle bli var skillnaden inte så stor. Men nu då jag sovit med den ca. 8 timmar var det stor skillnad. Nog blev det bra, är dock förvånad över att det skulle märkas så mycket. 

Så till hårets välmående efter behandlingen. Jo, okej. Det känns faktiskt lenare, lite starkare på något sätt. Men inte blev det 10 cm längre och tjockare som jag hoppats på (haha...). Nämen jag tror jag är nöjd. Jag måste bara vänja mig med mörkare färg. Jag har ju haft mörkbrunt förut, men jag hade blivit så van med naturlig färg att jag tyckte det kändes mest som mig, att de kanske fanns en orsak till varför just min naturliga färg prydde mit hår. 

Jag kan inte undgå att tänka att - är det bara jag som märker vad jag vill/tycker om, först då jag saknar det. Passangers låt "you only know you love her when you let her go" spelar i huvudet nu. Hahah. 

Nu då jag ser mig i spegeln så har jag lite svårt att vänja mig, men jag ser genast att mina ögon lyser starkare och att min ansikte käns mer konturat (e de ett ord?), jag tror det är positiva beskrivningar? Det sätter sig förmodligen med tiden och det har ju lagt sig väldigt naturligt med olika nyanser som mitt vanliga hår har. Och, det är ju ändå bara hår. Jag tror jag överlever. 

Jag hoppas bara inte det kommer bli en utväxtsrumba varannan månad. Jag tänkte mer att det här var ett test och om min naturliga hårfärg slinker fram så skulle det kunna gå sådär jämt och slingrigt istället för en rak utväxtsrand. 

Är jag för negativ nu? Hörni, ni får se en bild på mig nu. Så ni kan bedöma om jag inbillar mig allt som vanligt. Man är ju sin största kritiker själv.

De gula högst upp till vänster är nog wc lampan, inte en gul fläck mitt på håret. Måsta bara försäkra mig om att ni inte tror att jag går med fläckigt hår, de sku ju va skandal. He..he..he. 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo