KENT

30.10.2016 kl. 21:23

I fredags var jag och tog farväl av bandet Kent. Det var första gången jag upplevde Kent live och sista, eftersom det var deras avskedsturné. De kommer ta och lägga hatten på hyllan nu.

Jag och mitt konsertsällskap satt högst upp på läktare och jag fick nästan lite höjdskräck då jag insåg hur långt det var ner och hur djupt trapporna sluttade. Hartwallarenan var fylld men Kentlyssnande människor och stämningen var förväntansfull.

Känslan då 3 timmar upplevs som några minuter är obeskrivbar. Nu vet jag vad att vara I nuet känns som, jag kände lycka. Kent är ett band som jag har lyssnat på genom många olika perioder I mitt liv. Kent har alltid smygit fram och livet har kunnat relatera till någon text och man har känt sig extra sammanbunden med regn, snö eller vita tigrar som man kan hitta I kents samlingar. Ibland kan det vara skönt att lyssna på mörker och klagomål. Dom är ju faktiskt bra.

Jag har inte insett fören nu hur mycket videoeffekter kan ge under live uppträdanden, men själva bakgrundseffekterna var egentligen hela showen. Det känders genomtänkt. Jag rös då den vita tigern gick I slow motion på den gigantiska skärmen, eller då snön sakta dala ner på skärmen eller då det åska I takt med låtarna. Genomtänkt helt enkelt. Jag njöt. Den vita tigern kan man känna igen från en av bandets äldre skivor.

Det var så många låtar som jag kan relatera till olika tidsperioder I mitt liv, olika känslor jag känt och som får mig att minnas.Efter konserten stod vi brevid merchandise båset och i misstag råkade vi stå i kön. Jag är inte en sådan som brukar konsumera merchandise men.

Jag och mitt konsertsällskap hade före konserten diskuterat om att handlingar man gjort som man kanske ångrar efteråt, men att man inte skall ångra eftersom det kändes rätt i stunden. Så det är onödigt att ha ångest över något som är gjort. Det som är gjort är gjort.

Så alltså i kön som vi i misstag stod i kom vi på tal med det här med att inte ångra något man vill för stunden. Och då kom frågan "jaha, ska de bli något merch eller inte". Och jag i stunden kände, jo det är nog dags för Malin att konsumera. Så jag följde lite magkänsla och köpte en röd kent tshirt. Röd? undrar ni kanske nu. Jepp röd. Jag som annars använder väldigt ofärgade kläder och majoriteten i mitt klädskåp är svart. Men jag hade testat ett rött plagg i veckan och kände att den här färgen gjorde sig ganska bra på mig så jag kände det var dags att skaffa en röd Kent tskjorta.

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo