Vinterdags ❄

11.11.2016 kl. 10:36

Ratata släppte nyligen en vinterlista och jag tänkte att nu då jag ändå började med denna vinter-buss-diskussion kan jag ju berätta lite mer om mig själv och mina vinterfunderingar genom listan. Lite som om jag skulle fått vara med om en intervju, jag kan ju låtsas det iaf. Hehe.

Vad tycker du om vintern?

Jag har delade känslor om vintern. Det är en vacker årstid, jag tänker på närhet, vänner och familj. Men jag fasar inför mörkret, kylan och deppen. Dagarna känns korta och orken är inte den samma. En julångest som kommit med åren brukar uppenbara sig och jag får panik över all konsumtion och hur många glömmer bort det vikitgaste med julen som högtid - att umgås med sin familj. 

Hur kommer du se ut i vinter?

Jag har kommit till det stadiet där jag inte bryr mig hur jag ser ut bara jag inte fryser. Så utebyxor, varm jacka, handskar och mössa är nog min utomhus oufit, med ett stänk av rinnig näsa och väderbitna kinder och öron. Rinnande vänster öga - för att det alltid tycks rinna då det är kallt och blåser, och svett i nacken av halsduken. Då jag har chansen att ta av mig jackan så hittar man förmodligen en mysig tröja eller en stor och mysig kofta. 

Snö och -20 grader eller snöfritt och +10 grader?

-20 grader kan vara väldigt vackert, med krispig luft och eventuellt sol som glittrar i frosten. Men jag tror nog +10 känns behagligare, bara det inte är snö/höst/vår-slask. 

Några särskilda planer för din blogg i vinter?

Mörka vinterfunderingar, haha. 

Vad gör du för att få upp värmen när det är iskall ute?

Gnäller att det är kallt. Eller så kanske jag gör något åt det och hoppar runt lite. 

Berätta om ditt bästa vinterminne.

Jag som yngre har haft underbara vintrar, jag har lekt i snön med min lillebror, byggt snögubbar haft snöbollskrig med både store- och lillebror. Pulkaåkning i närmsta backe och då kinderna börjar sticka av kylan gick man in gör att dricka varm Oboy och käka ostmacka. De va tider de. Man fundera int längre än vad snögubben skulle ha för halsduk och om vi hade morot hemma för näsan och då va int heller Trump president. 

Nämn fyra saker du vill göra i vinter.

❄  Snowboarda! Har saknat skidbacken läänge. Har inte kommit mig för att göra det jag annars brukade göra varje vinter. Tror det är olika händelser i livet som förhidrat skidresor. Det är dags i vinter känner jag! Det var så länge sen jag sto på brädan, vilket håll åker jag nu igen? 

❄  Äta pepparkaksdeg (glutenfri) tills jag får ont i magen. 

❄  Visa min andra hälft hur vi brukade julbasta då jag var liten.  Alltså ordna julbastu, (han brukar int läsa min blogg (tror ja) så ja tror det kommer bli en överraskning) Mamma hängde upp godis i taket i bastun och i omklädningsrummet pyntade hon alltid med massa mandariner pepparkakor och glögg med mera. Blir lycklig av tanken! 

❄ Kvällspromenera i snön som knarrar under fötterna och luften känns frisk och titta i alla fönster som lyser upp av julbelysning. 

Nämn kultur du planerar att konsumera inom de närmaste månaderna.

Eftersom jag praktiserar på en teater tror jag att det kommer bli mycket teater. Gärna någo musik skulle jag vilja se, de har jag inte varit på länge (hah öh va säger ja, ja va ju just på kent), stand up komedi planerar jag uppleva i början av 2017. 

Vad vill du att ska vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra vintern?

Humöret, psykiska hälsan och energin önskar jag hålls på postitiva sidan. 

Bild - Vinter 2013, tror jag

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo