Pasta

27.06.2017 kl. 11:31

Idag vaknar jag och är grymt sugen på pasta. Åh jag tänker på tagliatelle, på spaghetti och makaroner. Jag som inte äter gluten hittar inte riktigt den här ordentliga och goda glutenfria pastan som känns, och är, naturlig.

"Cravings" eller sug efter något specifikt tror jag beror ofta på att man kanske har brist av något. Jag tror att ens sug kan hjälpa en att äta en så omväxlande och hälsosam kost som möjligt som kompleterar ens behov, man måste bara stå emot det ohälsosamma och fundera på hur man kan stilla sitt sug på rätt sätt. 

Detta är något jag hittade på internet, vilket ofta inte behöver vara en korrekt källa, men jag tyckte det lät intressant och vill dela med mig av informationen. Man kan använda det som inspiration. 

Så tillbaka till mit pastasug. Jag läser att ett sug efter t.ex. pasta kan bero på kloridbrist och istället för att äta massa vitt mjöl kan man bota det med att försöka få i sig lök, romaine sallad, tomater, kanel, vindruvor, äpplen eller batat. Nog för att man kan stilla pastasug med pasta, men jag tänkte twista till det litegrann.

Så för att stilla mitt sug på ett hälsosamt sätt funderar jag på att traska iväg till butiken och köpa bönpasta, för att få en pastaliknande rätt, som jag tänker blanda med en tomat-chili-salsa jag såg att Ernst gjorde på "Sommar Med Ernst" som min sambo kollade på igår. Kanske lite svamp, kanske lite stekt lök och kanske just romaine sallad. Vi får se vad jag kommer på.

Återkommer med mitt resultat.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Här är min lilla portal för mina funderingar.
Välkommen till min värld.


Vill du veta allt om mig?
Läs min lilla berättelse om mig:
HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.
Liten uppdatering HÄR.


Namn: Malin
Kallas: Malle

Ålder: 23

Utexaminerad: Kulturmontör

Pågående studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Från: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra "hem"orter: Houtskär, KimitoÅbo