Smörgåstårta

Publicerad 08.07.2017 kl. 11:15

Jag blev inspirerad av alla examensfester och fikabjudningar som sommaren bjudit på och ville försöka skapa min egna smörgåstårta. En växtbaserad, glutenfri och naturlig. Så här gjorde jag. 

Eget bröd orkade jag inte laga, så jag skaffade min favorit glutenfria frysta variant i två olika sorter. En limp-variant och en mörkare som jag tinade upp och blandade om vartannat. "Fria" är märket på glutenfria bröden som jag gillar. Man får se till att göra någon slags tetriskonstruktion med brödskivorna och se till att man inte sätter dem på samma sätt varje lager, då finns det chans att tårtan faller i sär. 

Varje lager fick sin egna röra. Första lagret smörjade jag detta på: 

  • 500g fryst broccoli som jag ångkokade
  • en näve färsk timjan 
  • salt & peppar 
  • mixa

Andra lagret fick detta på sig: 

  • en burk soygurt
  • en burk soltorkade tomater (utan oljan)
  • salt & peppar

Högst upp lade jag denna tzatsiki: 

  • en Oatlyfraiche
  • halv riven gurka och urpressad
  • salt & peppar
  • 1 vitlök

På kanterna för att hålla ihop allt lade jag hummus, och den gör jag så här: 

  • En burk sköljda och silade kikärter
  • en stor klick tahini
  • 1 vitlök
  • en tesked Sambal Oelek
  • lite pressad citron
  • lite spiskummin
  • salt & peppar

Sedan prydde jag med gurka, tomat, TÅNGrom, ärtskott och citronmeliss. Voila. Testa gärna om du blev inspirerad! 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 
är mitt namn,
men du kan kalla mig Malle.
Självutnämnd hälsofreak & ekotant.
Babblar om kropp och knopp, kanske lite om djur och natur.
Analyserar, funderar och diskuterar.
 
Hej på dig! Läs mer om mig HÄR, fortsättning HÄR och sista delen HÄR.


Namn: Malin
Smeknamn: Malle

Ålder: 22

Utexaminerad Kulturmontör

Fortsatta nuvarande studier: Kulturproducentskap
Framtid: Unknown pleasures
Bosatt: Helsingfors
Hemort: Jakobstad (typ)
Född: Pargas
Andra hemorter: Åbo, Houtskär, Kimito

   


Vill du skicka kärleksbrev?
malin.m.l.lundstrom@hotmail.com